Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα: Αυτά τα αναψυκτικά μπορεί να αυξήσουν την τεστοστερόνη και το μέγεθος των όρχεων

Έρευνα: Αυτά τα αναψυκτικά μπορεί να αυξήσουν την τεστοστερόνη και το μέγεθος των όρχεων

Όχι δεν είναι αστείο...

Η παρακάτω είδηση είναι πραγματική. Τουλάχιστον, σύμφωνα με την New York Post, η οποία επικαλείται έρευνα πανεπιστημίου της Κίνας.

Η εν λόγω έρευνα, λοιπόν, έδειξε πως η Coca-Cola και η Pepsi μπορεί να οδηγήσουν σε… μεγαλύτερους όρχεις και υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης. Δεν σας τρολάρουμε.

Η έρευνα

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο Northwest Minzu της Κίνας μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο τα ανθρακούχα ποτά επηρεάζουν τη γονιμότητα και τα αναπαραγωγικά όργανα των ανδρών.

Οι ερευνητές μελέτησαν 3 ομάδες ποντικών – η πρώτη, έπινε μόνο νερό, η δεύτερη Coca-Cola και η τρίτη, Pepsi, για 15 μέρες. Την πρώτη, την πέμπτη, την έβδομη, τη δέκατη και τη δέκατη πέμπτη μέρα, τους ζύγισαν, εξέτασαν τους όρχεις κι έκαναν ανάλυση της σύστασης του αίματός τους.

Γρήγορα βρήκαν πως τα ποντίκια που έπιναν μόνο Coca-Cola και μόνο Pepsi είχαν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, σε σχέση με εκείνα που έπιναν μόνο νερό.

«Η κατανάλωση Coca-Cola και Pepsi Cola θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη των όρχεων και την ενίσχυση της τεστοστερόνης. (…) Τα ευρήματά μας παρέχουν επιστημονική βάση για ολοκληρωμένη κατανόηση των παρενεργειών των αλκοολούχων ποτών και του μηχανισμού τους στις αναπτυξιακές και αναπαραγωγικές λειτουργίες των ανθρώπων, και πώς εκείνα έχουν οφέλη στην πρόληψη της δυσλειτουργίας του προστάτη και του καρκίνου» καταλήγει η έρευνα.

Κι αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μειώνουν τη γονιμότητα – για παράδειγμα, μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 2500 άνδρες, έδειξε ότι εκείνοι που έπιναν μισό λίτρο Coca-Cola την ημέρα, είχαν 30% μικρότερη ποσότητα σπέρματος.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024