Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
J.K Rowling: Ο πρώην της απειλούσε να κάψει τα χειρόγραφα του Χάρι Πότερ

J.K Rowling: Ο πρώην της απειλούσε να κάψει τα χειρόγραφα του Χάρι Πότερ

Η αποκάλυψη της Βρετανίδας συγγραφέως έγινε κατά τη διάρκεια του podcast της

Σε μία άκρως προσωπική αποκάλυψη προέβη η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας, J.K Rowling κατά τη διάρκεια του podcast της με τίτλο «The Witch Trials of JK Rowling», καθώς αποκάλυψε πως ο πρώην σύζυγός της είχε απειλήσει πως θα κάψει τα χειρόγραφα του Χάρι Πότερ.

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε, ο Πορτογάλος τηλεοπτικός ρεπόρτερ Χόρχε Αράντες κρατούσε τις σελίδες της «Φιλοσοφικής Λίθου» και απειλούσε να τις μετατρέψει σε στάχτη.

«Έκρυψε το χειρόγραφο για το πρώτο μυθιστόρημα του Χάρι Πότερ για να με εμποδίσει να τον εγκαταλείψω», είπε επίσης περιγράφοντας τον εαυτό της σε βίαιη σκηνή ξαπλωμένη στο δρόμο. «Την επόμενη ημέρα πήγα στην αστυνομία και υπέβαλα καταγγελία και επέστρεψα στο σπίτι με την αστυνομία και πήρα την Τζέσικα» είπε η συγγραφέας μιλώντας για την 29χρονη κόρη της.

Η Rowling είχε μετακομίσει στο Πόρτο αφού πέθανε η μητέρα της, το Δεκέμβριο του 1990 και γνώρισε τον Αράντες δύο χρόνια μετά. Η κοινή αγάπη για τα βιβλία έφερε το ζευγάρι κοντά και τελικά παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 1992, αλλά η Rowling έφυγε όταν η κόρη της ήταν μόλις δύο μηνών, τον Νοέμβριο του επόμενου έτους.

Επέστρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο και εγκαταστάθηκε στο Εδιμβούργο όπου τελικά η ζωή της θα άλλαζε μετά τη συμφωνία για τα βιβλία της. Ο Αράντε πήγε το 1994 για να δει τη μικρή του κόρη, αλλά η Rowling έλαβε περιοριστικά μέτρα εναντίον του.

Η συγγραφέας αποκάλυψε προ δυο ετών ότι υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής επίθεσης, επικαλούμενη αυτές τις εμπειρίες παράλληλα με την πίστη της στην ελευθερία του λόγου και της εμπειρίας της ως δασκάλα, ως λόγους που δικαιολογούν τη θέση της.

«Τα αναφέρω αυτά τα πράγματα τώρα, όχι σε μια προσπάθεια να κερδίσω συμπόνοια, αλλά λόγω αλληλεγγύης προς τον τεράστιο αριθμό γυναικών που έχουν ιστορίες όπως η δική μου, οι οποίες έχουν υποτιμηθεί ως φανατικές επειδή είχαν ανησυχίες γύρω από το θέμα φύλου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024