Παραδίδεται το «Σπίτι των Ποντίων» στο Δήμο Γλυφάδας
Παραδίδεται ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο το «Σπίτι των Ποντίων» του Δήμου Γλυφάδας στην πλατεία Κονίτση.
Ένας ιστορικός σύλλογος στη Γλυφάδα, η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», αποκτά την δική της έδρα, το «σπίτι» των Ποντίων, στην πλατεία Κονίτσης, όπου παραδίδεται από τον Δήμο Γλυφάδας πλήρως ανακαινισμένο.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε σχετικά: «Ήταν το όνειρο των Ποντίων της Γλυφάδας η ανάπλαση αυτής της πλατείας, ήταν το όνειρο όλων των κατοίκων της περιοχής η αναβάθμιση της γειτονιάς τους μέσα από ένα έργο ζωής.
Εδώ στην Πλατεία Κονίτσης, θέλαμε να τα πετύχουμε όλα μαζί:
Και μια νέα, όμορφη πλατεία και μια σύγχρονη και ποιοτική παιδική χαρά και το πλήρως ανακαινισμένο «σπίτι» των Ποντίων της Γλυφάδας και πολύ περισσότερο πράσινο συνολικά.

πηγή φωτογραφίας: Δήμος Γλυφάδας
Με πολύ μεγάλη προσπάθεια και μπόλικη δουλειά, τα καταφέραμε!
Παντού σύγχρονα και ποιοτικά υλικά, παντού προσεγμένες κατασκευές. Κάθε σημείο και κάθε γωνιά άλλαξε με μεράκι: Νέες φυτεύσεις, καλλωπισμός, ανασχεδιασμός όπου χρειαζόταν, καινούργια παρτέρια με εκατοντάδες θαμνώδη φυτά, κυβόλιθοι, δάπεδα κ.ά.
Το πράσινο αυξήθηκε με δεκάδες νέα μεγάλα δέντρα, ο φωτισμός είναι πια LED τελευταίας γενιάς, τα καθιστικά και ο αστικός εξοπλισμός είναι ολοκαίνουργια, τα παιχνίδια πρωτότυπα και φυσικά ασφαλή για όλα τα παιδιά.
Η ανάπλαση της Πλατείας Κονίτσης αναβαθμίζει την ευρύτερη γειτονιά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέρει ταυτόχρονα χώρο αναψυχής για τους μεγαλύτερους και ατελείωτου παιχνιδιού και διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους. Από σήμερα η παιδική χαρά λειτουργεί κανονικά!
Ο δε χώρος που χρησιμοποιεί η Ένωση Ποντίων της πόλης μας «H Ρωμανία», παραδίδεται σύντομα αναβαθμισμένος και ολοκαίνουργιος, όπως ταιριάζει σε ένα σύλλογο που έκλεισε πέρυσι 30 χρόνια ζωής και ο οποίος με την παρουσία του και τις δράσεις του τιμά τους Ποντίους και φυσικά τη Γλυφάδα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμη φορά σε όλους όσοι εργάστηκαν και για αυτή την ανάπλαση».
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442