Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η κατασκευή του Ειδικού σχολείου στη Γλυφάδα

Ξεκίνησε η κατασκευή του Ειδικού σχολείου στη Γλυφάδα

Μπαίνουν τα θεμέλια του Ειδικού Σχολείου στη Γλυφάδα που θα φιλοξενεί παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική.

Ένα σύγχρονο σχολείο για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική, θα είναι σύντομα πραγματικότητα στη Γλυφάδα. Θα είναι μάλιστα το πρώτο Ειδικό σχολείο που δημιουργείται στη Γλυφάδα.

Η θέση του Ειδικού σχολείου είναι ακριβώς εκεί που βρίσκονταν το παλιό και εγκαταλελειμμένου 18ου δημοτικού σχολείου (Βέμπο & Λόντου) το οποίο ήδη κατεδαφίζεται προκειμένου να θεμελιωθεί το νέο σύγχρονο Ειδικό σχολείο.

Πηγή: Δήμος Γλυφάδας

«Στη θέση του δεν έρχεται απλά ένα νέο σχολείο, έρχεται μια ελπίδα για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική, αλλά και για τις οικογένειές τους», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου ανοίγει πλέον ο δρόμος για να βγει η οικοδομική άδεια, να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός και να μπούμε έτσι στην τελική ευθεία για την κατασκευή του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Γλυφάδας:

Πηγή φωτογραφίας από την κατεδάφιση: Δήμος Γλυφάδας

Ένα καινοτόμο οικοδόμημα, που πιστεύουμε βαθιά ότι θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση στη χώρα μας.

Το έργο προχωράει, η χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ έχει εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκούς πόρους και η συγκίνηση όλων μας είναι πολύ μεγάλη που βλέπουμε μια τόσο ξεχωριστή και σπουδαία προσπάθεια να παίρνει πια σάρκα και οστά».

πηγή φωτογραφίας: Δήμος Γλυφάδας

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024