Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δρομολογείται το πρώτο Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας

Δρομολογείται το πρώτο Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας

10.000.000€ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ για το νέο Ειδικό Σχολείο Γλυφάδας το οποίο παράλληλα θα αξιοποιείται και ως πολιτιστικός - συνεδριακός χώρος.

Εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ την αναγκαία χρηματοδότηση ο Δήμος Γλυφάδας και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου Ειδικού Σχολείου της πόλης.

«Κι όμως, υπάρχουν σπουδαίες ειδήσεις τον Αύγουστο! Και μάλιστα από αυτές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή πολλών. Αυτή η είδηση ήρθε στη Γλυφάδα μας και αφορά την πλήρη χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους για το πρώτο Ειδικό Σχολείο στην πόλη μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συνεχίζει.

«Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο – ένα σχολείο που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική και θα δώσει μια τεράστια ανακούφιση στις οικογένειές τους», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

«Αντιμετωπίσαμε ένα βουνό από δυσκολίες: Μελέτες, διαγωνισμοί, άδειες, χρηματοδοτήσεις, όλα να γίνουν στην εντέλεια, όλα να γίνουν έγκαιρα.

Είχαμε πετύχει μια προκαταρκτική συμφωνία για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά τελικά το αυξημένο κόστος της τελικής μελέτης, οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις που επηρεάζουν καίρια ένα τόσο μεγάλο έργο και η ανάγκη να μην υπάρξει κάποιο κενό στη χρηματοδότηση ούτε κάποια καθυστέρηση στην υλοποίηση, μας οδήγησε να κυνηγήσουμε την ευρωπαϊκή λύση, ώστε να εξασφαλίσουμε το σύνολο της δαπάνης του έργου και την απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης. Διεκδικήσαμε δέκα εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ – και καταφέραμε να τα λάβουμε!

Και πλέον έχουμε όλα τα εχέγγυα ότι το όνειρο της δημιουργίας αυτού του τόσο ξεχωριστού σχολείου σύντομα θα είναι πραγματικότητα ! Το ειδικό σχολείο θα γίνει στο χώρο που στεγαζόταν το παλιό εγκαταλελειμμένο πλέον 2ο Δημοτικό μας σχολείο στη συμβολή των οδών Βέμπο και Λόντου, το οποίο σύντομα θα γκρεμιστεί.

Θα είναι ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με την καλύτερη δυνατή ποιότητα κατασκευής σε όλες τις υποδομές του – όπως δηλαδή αξίζει στα παιδιά που θα φιλοξενεί- ενώ θα έχει και αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων, που θα καλύψει και πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της πόλης μας» υποστήριξε ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024