Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντώνης Τουρκογιώργης: Το ροκ πάντα θα υπάρχει

Αντώνης Τουρκογιώργης: Το ροκ πάντα θα υπάρχει

Ο ταλαντούχος μουσικός, η ιστορική φωνή των Socrates υπήρξε ένας ασύγκριτος δυναμικός περφόμερ τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργό.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης ανήκει στους καλλιτέχνες εκείνους που αφοσιώθηκαν πλήρως στην τέχνη τους σφραγίζοντας με την ουσιαστική παρουσία τους ολόκληρες γενιές. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και η φωνή των Socrates Drunk the Conium.

Τα προλήματα με την υγεία του και η απομάκρυνση από τα καλλιτεχνικά δρώμενα

Τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, τα οποία προέκυψαν κατόπιν αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί από την καλλιτεχνική δράση. Από το 2010 όντας καθηλωμένος αδυνατεί να έχει συμμεροχή σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό. Πριν 2 χρόνια οι φίλοι του διοργάνωσαν μια μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στο Gagarin με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, που θα βοηθούσαν στην αποκατάσταση του προβλήματος του σε ειδικό θεαραπευτήριο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Ελένη Βιτάλη, Χρήστο Θηβαίος, Κώστας Μπίγαλης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Κώστας Τουρνάς.

Τι είχε δηλώσει ο καλλιτέχνης για το ροκ

Το ροκ σαν μορφή τέχνης δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει γιατί είναι μια μορφή έκφρασης της απόλυτης ελευθερίας. Απλώς θ’ αλλάζει μορφές. Το ροκ στα 70’ς ήταν αλλιώς, των 80’ς ήταν πιο γλυκανάλατο ποπ, των 90’ς ήταν διαφορετικό, τώρα πάλι βγαίνουν συγκροτήματα δυνατά. Θα γίνεται πάντα ένας κύκλος. Οι νέοι θ’ ανακαλύπτουν τους μεγάλους κιθαρίστες και θα θέλουν να τους μοιάσουν, μετά θα φεύγει αυτό με τις εταιρίες να τους λένε μη βάζετε πολλά σόλο στους δίσκους, μετά θα φύγουν αυτοί από τις εταιρίες και θα έρθουν άλλοι που θα λένε βάλτε κάνα σόλο για ν’ ακούσουν από κάτω και πάει λέγοντας…

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024