Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η στιγμή που τα παιδιά του γονάτισαν στην Μητρόπολη [εικόνες μέσα από το Ναό]
Αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.
Πραγματοποιήθηκε το πρωί το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων.
Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με βανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση όσων θα παρίσταντο στην επιμνημόσυνη δέηση.
Η οικογένεια στο μεταξύ, αποφάσισε να δώσει πλάνα και φωτογραφίες από το εσωτερικό του Ιερού Ναού.
Αύριο το τρισάγιο στο τάφο του
Πρώτες έφθασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ώρα τέλεσης του μνημοσύνου, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη. Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του, Άννα-Μαρία, και τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων.
Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ακολουθεί καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.
Δείτε τις φωτογραφίες μέσα από την Μητρόπολη:

- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442