Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Γλύξμπουργκ - «Θα επισκέπτομαι πολύ συχνά την Αθήνα»

Παύλος Γλύξμπουργκ – «Θα επισκέπτομαι πολύ συχνά την Αθήνα»

Το πρωί της Παρασκευής, ο Παύλος Γλύξμπουργκ, βρέθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη για σειρά επαφών και συζητήσεων.

Όλα είναι έτοιμα πλέον για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Μητρόπολη και πλέον άπαντες αναμένουν τι θα κάνει ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος Γλύξμπουργκ και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Ο 56χρονος μεγαλύτερος γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας βρίσκεται στην Αθήνα από την Τετάρτη για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το μνημόσυνο και το τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Τατόι, αλλά και για να έχει πλήθος επαφών και συζητήσεων.

Πολλές φήμες υπάρχουν ότι είχε συζητήσεις για αγορά ακινήτου, αλλά και σενάρια για ανάμειξη πολιτική κάτι όμως που το περιβάλλον του έχει διαψεύσει κατηγορηματικά, με το μόνο σίγουρο να είναι πως ετοιμάζεται να μένει περισσότερο καιρό στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News από το στενό του περιβάλλον, ο Παύλος Γλύμπουργκ και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ άλλαξαν την τελευταία στιγμή το πρόγραμμά τους στην Αθήνα και η παραμονή τους θα είναι μικρότερη του αναμενόμενου.

Συγκεκριμένα ο 56χρονος πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και η Μαρί Σαντάλ θα φύγουν είτε το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής είτε το πρωί της Δευτέρας.

Ωστόσο δεν θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη αλλά στο Λονδίνο, πιθανότατα για να οργανώσουν τη δεξίωση στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και θα βρεθούν και πάλι στη χώρα μας, στις αρχές Μαρτίου.

Όλο αυτό το διάστημα, όπως ανέφεραν συνεργάτες του, ο Παύλος έχει αποφασίσει να μην δώσει συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης.

«O Παύλος δεν έχει το παραμικρό παράπονο από τα ελληνικά ΜΜΕ. Όταν έρθει η στιγμή θα μιλήσει. Η αλλαγή στο πρόγραμμά του έγινε την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο συνηθίζεται», δήλωσε στο MEGA το περιβάλλον του 56χρονου.

Η πρώτη δήλωση του Παύλου Γλύξμπουργκ

Το πρωί της Παρασκευής, ο Παύλος Γλύξμπουργκ, βρέθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη για σειρά επαφών και συζητήσεων και ίσως έδωσε κάποια συνέντευξη ή έκανε κάποια δήλωση σε γαλλικό τηλεοπτικό μέσο, καθώς ενώ βρισκόταν εκεί μπήκε μέσα συνεργείο της γαλλικής τηλεόρασης.

Στη συνέχεια έκανε βόλτα με τη σύζυγό του στα νότια προάστια.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του στους δρόμους της Αθήνας ο Παύλος μίλησε στην κάμερα του Live News.

Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα άνετος και όπως είπε όλα είναι εντάξει για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων.

«Πάντα η Αθήνα είναι όμορφη, δεν υπάρχει θέμα. Σκέφτομαι να την επισκέπτομαι πολύ συχνά», δήλωσε στο MEGA.

Όλα έτοιμα για το μνημόσυνο

Οι εργασίες στο Τατόι ολοκληρώνονται για το τρισάγιο της Κυριακής και τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Μητρόπολη Αθηνών για το μνημόσυνο των 40 ημερών, από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου το Σάββατο.

Η λίστα με τους καλεσμένους έχει κλείσει και δεν υπάρξουν αφίξεις μελών βασιλικών οικογενειών. Η μοναδική θα είναι η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία που θα στέκεται μαζί με την αδερφή της Ειρήνη, δίπλα στα παιδιά, τα εγγόνια και τη σύζυγο του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία.

Μετά το μνημόσυνο οι καλεσμένοι θα συλλυπηθούν την οικογένεια στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη αυξημένα. Αναμένεται να ενταθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ώστε να μην μπορέσουν να πλησιάσουν κάμερες, δημοσιογράφοι και άτομα που δεν βρίσκονται στη σχετική λίστα.

Τι θα γράφει η επιγραφή στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Μιλώντας στο MEGA, o Κωνσταντίνος Λουκάς, υπεύθυνος των εκδόσεων «Στέμμα» αναφέρθηκε στο τι θα γράφει η επιγραφή στη μαρμάρινη πλάκα στο μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μία ρήση από το Ευαγγέλιο καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από πολύ παλιά, από τη βασίλισσα Όλγα όταν είχε πεθάνει μηνών η μικρή της κόρη», είπε αρχικά.

«Κάθε βασιλιάς, κάθε πρίγκιπας είναι έθιμο να περπατάει στο χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε πιο σημείο θέλει να ταφεί. Ξεκίνησε από τον βασιλιά Γεώργιο και την Όλγα και μετά χτίστηκε ο ναός ενώ υπήρχαν σκέψεις για μαυσωλείο. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ιστορικό ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή», συμπλήρωσε.

«Δεν νομίζω ότι θα γράφει πρώην βασιλιάς των Ελλήνων», προσέθεσε.

Όσον αφορά τις φήμες για το κόμμα που φέρεται να θέλει να φτιάξει ο Παύλος, ο κ. Λουκάς δήλωσε:

«Ο Παύλος έρχεται πολύ συχνά στην Ελλάδα και δεν έχει ποτέ ασφάλεια και όπως έχω ξαναπεί δεν πρόκειται να αγοράσει άμεσα σπίτι, ούτε να κάνει κόμμα. Αλλά αυτό που έχω πει σε υπόθεση εργασίας, είναι πως θα μπορούσε βάση του Συντάγματος να εφικτό να κάνει κόμμα».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024