Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Εν μέσω σεισμών ζητά από το Ισραήλ να μεταφέρει από την Τουρκία το αέριό του προς την Ευρώπη

Τσαβούσογλου: Εν μέσω σεισμών ζητά από το Ισραήλ να μεταφέρει από την Τουρκία το αέριό του προς την Ευρώπη

Η Τουρκία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί στον τομέα της ενέργειας με το Ισραήλ, δηλώνει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου και ζητάει το ισραηλινό φυσικό αέριο με προορισμό την Ευρώπη να περάσει από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρότεινε στον ισραηλινό ομόλογό του, Ελι Κόεν, να εξαχθεί ισραηλινό φυσικό αέριο προς τις ευρωπαϊκές αγορές μέσω Τουρκίας, όπως μετέδωσε το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο.

Συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλέστηκε το ισραηλινό κρατικό μέσο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την προχθεσινή του συνάντηση με τον Ελι Κόεν (φωτογραφία, επάνω) φέρεται να δήλωσε ότι «η Τουρκία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί στον τομέα της ενέργειας με το Ισραήλ, ειδικά αυτήν την περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη αναζητά εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει από το ρωσικό φυσικό αέριο».

«Εχουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και η Τουρκία είναι σε θέση να βοηθήσει το Ισραήλ να εξαγάγει το φυσικό του αέριο προς την Ευρώπη», φέρεται να δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως μετέδωσε το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει επί του τουρκικού αιτήματος και είπε ότι «το ζήτημα θα εξεταστεί».

Τέθηκε και στον Χέρτσογκ

Ερωτηθείς σχετικά ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος, απάντησε υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι το ζήτημα της μεταφοράς ισραηλινού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας είχε τεθεί κατά την επίσκεψη του προέδρου Χέρτσογκ στην Αγκυρα τον Μάρτιο του 2022 και εθίγη εκ μέρους των Τούρκων εκ νέου επί θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης υπό τους Ναφτάλι Μπένετ και Γιαΐρ Λαπίντ.

Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει επί του τουρκικού αιτήματος.

Πολιτικοί παρατηρητές στο Ισραήλ εκτιμούν ότι οι προχθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου έχουν σκοπό να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις της νέας ισραηλινής κυβέρνησης υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΚΥΠΕ/politis.com.cy

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024