Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: H αστυνομία συνέλαβε ομοφυλόφιλο από την Τσετσενία, που προσπαθούσε να επιστρέψει την Ολλανδία

Ρωσία: H αστυνομία συνέλαβε ομοφυλόφιλο από την Τσετσενία, που προσπαθούσε να επιστρέψει την Ολλανδία

Μετά την σύλληψή του σε αεροδρόμιο της Ρωσίας, η αστυνομία τον παρέδωσε σε Τσετσένους αστυνομικούς, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.   

Στο αεροδρόμιο «Ντομοντέντοβο» της Μόσχας η αστυνομία συνέλαβε τον Τσετσένο Ιντρίς Αρσαμίκοφ, ο οποίος κρυβόταν επειδή εδιώκετο για την ομοφυλοφιλία του.

Το 2018 ο Ιντρίς, αφού υπέστη βασανιστήρια, έφυγε από την Ρωσία και κατέφυγε στην Ολλανδία, όπου πήρε πολιτικό άσυλο.

Την άνοιξη του 2022 επέστρεψε στην Τσετσενία, για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του. Εκεί παρέμεινε χωρίς έγγραφα και μόλις αυτές τις μέρες κατάφερε να φύγει για τη Μόσχα προκειμένου να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Μετά την σύλληψή του στο αεροδρόμιο της Μόσχας, η αστυνομία τον παρέδωσε σε Τσετσένους αστυνομικούς, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως γράφει η ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων СК SOS, ο Αρσαμίκοφ οδηγείται στην αστυνομική Διεύθυνση στην περιφέρεια Σιολκόφσκι της Τσετσενίας, όπου είχε υποστεί βασανιστήρια και πλέον κινδυνεύει η ζωή του.

Βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε από τον δικηγόρο του 28χρονου και δημοσιεύτηκε στο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης Telegram της SK SOS δείχνει έναν αστυνομικό με πολιτικά και κουκούλα στο κεφάλι να τον μεταφέρει προς άγνωστη κατεύθυνση, μεταδίδει η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα The Moscow Times.

Ο εμφανώς ταραγμένος Αρσαμίκοφ παραμένει σιωπηλός, καθώς ο δικηγόρος τον προτρέπει να αντισταθεί στην κράτηση.

Βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ στην Τσετσενία

Η ομάδα СК SOS γράφει ότι ο διευθυντής της αστυνομίας της περιοχής Σιολκόφκσι, που υπέγραψε σχετικό ένταλμα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Αρσαμίκοφ, όταν τον είχε συλλάβει, του είχε κάνει βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ, προσπαθώντας να τον κάνει να ομολογήσει ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Οι ακτιβιστές της СК SOS ισχυρίζονται ότι τον Αρσαμίκοφ μπορεί να τον κατηγορήσουν για διάπραξη μεγάλης απάτης, με βάση το άρθρο 159 του ΠΚ, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τον κατηγορήσουν ακόμη και για τρομοκρατία.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι πολλοί Τσετσένοι που ζουν στην Ευρώπη και επιστρέφουν για να παραστούν στις κηδείες συγγενών τους, δεν ξαναγυρίζουν πίσω καθώς έχουν παρόμοια τύχη.

Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπογράφηκε από τον επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας Σιολκόφσκι του υπουργείου Εσωτερικών της Τσετσενίας και η αίτηση βάσει της οποίας του ασκήθηκε δίωξη, γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ο Τσετσένος βρισκόταν στην Ολλανδία, ανέφερε η CΚ SOS.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024