Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γι’ αυτό σε λένε Θρύλο!

Γι’ αυτό σε λένε Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ν' ανέβει στο... Έβερεστ αλλά δεν εγκατέλειψε πετυχαίνοντας μια τεράστια πρόκριση που θα μείνει στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός πέτυχε, στην έδρα του Παναθηναϊκού, αυτό που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιτελικού κόντρα στους «πράσινους».

Κατάφερε να πετύχει μια ανεπανάληπτη ανατροπή και μάλιστα σ’ ένα παιχνίδι που του έδωσε πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό φυσικά καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία της ομάδας του λιμανιού.

Ήταν μια τεράστια νίκη για τους «ερυθρόλευκους», καθώς δεν ήταν μόνο η ήττα στο Ρέντη από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενε εβδομάδα με 3-1 σετ, ήταν και το ότι το «τριφύλλι» πήρε το πρώτο σετ στον σημερινό αγώνα.

Ήταν λοιπόν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να σκαρφαλώσει στο… Έβερεστ για να πετύχει αυτό που ίσως δεν περίμενε κανείς! Και το έκανε με εμφατικό τρόπο, κατακτώντας τέσσερα σερί σετ, με την πρόκριση να περνά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Η τεράστια αυτή επιτυχία του Ολυμπιακού αποκτά μυθικές διαστάσεις και για έναν ακόμα λόγο κι αυτός δεν είναι άλλος από τη στάση που κράτησαν οι πειραιώτες χθες βράδυ, μετά τα επεισόδια που οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είπαν ξεκάθαρα ότι θέλουν να παίξουν και να διεκδικήσουν στο γήπεδο τις πιθανότητες που είχαν και φρόντισαν να το κάνουν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» η ομάδα του Τζουλιάνι μετά το πρώτο σετ που πήρε ο Παναθηναϊκός αλλά κυρίως όταν οι «πράσινοι» έφτασαν μιαν «ανάσα» από την κατάκτηση και του δεύτερου σετ.

Ο Ολυμπιακός όμως παρέταξε σ’ εκείνο το σημείο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχει από τη μέρα ίδρυσης του και με ανεπανάληπτο τρόπο κατάφερε να σοκάρει τον αντίπαλό του.

Γι’ αυτό τον λένε Θρύλο τον Ολυμπιακό, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλούς λόγους για να πανηγυρίσουν την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Πρώτα απ’ όλα μιλάμε για μια πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο, εμπλουτίζοντας την συλλογή του.

Παίζει όμως πολύ σημαντικό ρόλο και το ότι απέναντι στην ομάδα του Πειραιά βρέθηκε ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι είχαν κάνει σημαντικό βήμα με τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι στο Ρέντη, αλλά έμειναν… εκεί.

Ίσως να μην περίμεναν τέτοια αντίδραση από τον Ολυμπιακό κι αυτό αποδείχθηκε το μεγάλο λάθος των πράσινων.

Δεν υπήρχε περίπτωση να εγκαταλείψει την προσπάθεια η ομάδα του Πειραιά. Θα έπαιζε μέχρι τέλους για να διεκδικήσει το απίθανο.

Πως το είχε πει ο Τζουλιάνι μετά την ήττα της ομάδας του στο Ρέντη; «Τώρα έχει ο Παναθηναϊκός την πίεση κι εμείς θα πάμε για να πετύχουμε την πρόκριση».

Τότε ίσως να μην τον πίστεψε κανείς, αλλά μετά την σημερινή επικών διαστάσεων πρόκριση, ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη τεράστια πρόκριση του Ολυμπιακού είναι από τις στιγμές που μένουν στην ιστορία και θ’ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό, όταν τα πράγματα θα φαντάζουν ακατόρθωτα.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε άθλημα, παίκτες και κόσμος του Ολυμπιακού θα φέρνουν στο νου τους αυτό τον μεγάλο αγώνα, αυτή την επική νίκη – πρόκριση επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα εκτός έδρας.

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024