Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιος αντέχει τον μαραθώνιο;

Ποιος αντέχει τον μαραθώνιο;

Αν ρωτήσει κανείς τον Μητσοτάκη, πιθανότατα θα πει ότι τους είχε… προειδοποιήσει. Πάνε έξι μήνες από την τελευταία φορά που «ακύρωνε» τις πρόωρες εκλογές, λέγοντας έστω και αστειευόμενος ότι «θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση»

Δεν υπάρχει δήλωση ούτε κίνηση του Μητσοτάκη που να μην ερμηνεύεται πλέον υπό το πρίσμα του εκλογικού χρόνου. Απαντες οι γαλάζιοι (και όχι μόνο) ψαχουλεύουν το παραμικρό, αναζητώντας οτιδήποτε θα τους κάρφωνε τις πρωθυπουργικές σκέψεις. Τι ήθελε να πει ο «ποιητής» – σκέφτονται – όταν εκδήλωσε επιθυμία για ορειβασία στον Ολυμπο «μετά τις εκλογές»; Οταν ζήτησε εκλογική ετοιμότητα «από τον Απρίλιο» ή όταν ξεκαθάρισε ότι με τη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου δεν τελείωσαν οι μηνιαίες συναντήσεις του Υπουργικού; Τι σημαίνει η πρόθεσή του να μεταβεί τον Μάρτιο (μα δεν θα έχει προκηρύξει εκλογές;) στο Λοριάν της Βορειοδυτικής Γαλλίας όπου κατασκευάζονται οι φρεγάτες και άραγε ανατρέπει σχεδιασμούς η τραγωδία στην Τουρκία; Τι κι αν όλο το σύστημα δουλεύει με βασικό σενάριο τον Απρίλιο (την 9η του μήνα, συγκεκριμένα), στην πραγματικότητα ουδείς πέφτει στη φωτιά για να αποκλείσει την αφετηρία της αναμέτρησης τον Μάιο. Ναι, οι περισσότεροι θέλουν τον Απρίλιο, έχοντας κουραστεί από την άτυπη κούρσα που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, αλλά η πρόκληση είναι μία: κανείς να μη δείξει τα σημάδια της κόπωσης!

Και επειδή κυριαρχεί η εκτίμηση ότι οι απαντήσεις θα δοθούν μια και καλή με την επίσημη προκήρυξη εκλογών, βουλευτές, υπουργοί και πολιτευτές έχουν πάρει απλώς βαθιά ανάσα. Εξού και, τι Απρίλιος τι Μάιος, κανείς δεν χάνει την ευκαιρία να παραστεί στην κοπή μιας γαλάζιας πίτας, να ξοδέψει χρήμα για κομματική σύναξη, να κεράσει στα καφενεία της εκλογικής περιφέρειάς του. Οι υπουργοί πιέζονται ακόμα περισσότερο από την ανάγκη (τη δική τους) να ρίξουν επιτέλους βάρος στην προεκλογική εκστρατεία τους και από την άλλη ανάγκη (του Μαξίμου) να μένει το κέντρο βάρους στο κυβερνητικό έργο.

Αν ρωτήσει κανείς τον Μητσοτάκη, πιθανότατα θα πει ότι τους είχε… προειδοποιήσει. Πάνε έξι μήνες από την τελευταία φορά που «ακύρωνε» τις πρόωρες εκλογές, λέγοντας έστω και αστειευόμενος ότι «θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση». Ισως τελικά εκείνη η αποστροφή περί πολιτικών αντοχών να μην πήγαινε μόνο στους αντιπάλους. Ισως να προετοίμαζε τους «δικούς» του για τον πολιτικό μαραθώνιο.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024