Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης: Αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις – Τι είπαν οι δικηγόροι του

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις – Τι είπαν οι δικηγόροι του

«Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή, για τις δύο απόπειρες βιασμού. Αυτό σημαίνει πως θα παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, ωστόσο δηλώσεις έκαναν οι συνήγοροι του, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη απόφαση στα δικαστικά χρονικά.

«Ο κ. Φιλιππίδης κρατήθηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτήν την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη γνώμη της κυρίας εισαγγελέως, αθωώθηκε», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρές βιασμού ο κ. Φιλιππίδης που άνοιξε την πόρτα και στις δύο καταγγέλλουσες και τους είπε περάστε έξω. Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει υπάρξει ξανά απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής έχει πει στο θύμα του «περάστε έξω. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και για τις απόπειρες βιασμού».

Ακόμα σημείωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης θα μιλήσει όταν αποφασίσει και πως ευχαριστεί τα ΜΜΕ για το ενδιαφέρον.

«Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο γιατί αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε και τεχνουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη», συμπλήρωσε σημειώνοντας πως υπάρχουν αντιφάσεις που θα αναφερθούν στο δευτεροβάθμιο.

«Ο κόσμος δεν θα είχε καμία αμφιβολία ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο ηθοποιός που αγάπησε»

Δηλώσεις έκανε και η έτερη συνήγορος του ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου, η οποία έκανε για ψευδή μήνυση από μία γυναίκα από την οποία όπως είπε «ο κ. Φιλιππίδης θα έπρεπε να ακούσει συγγνώμη».

«Η κατηγορία αυτή σήμερα κατέπεσε. Το δικαστήριο ομόφωνα είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης ουδέποτε βίασε τη συγκριμένη γυναίκα», σημείωσε

«Ο κ.Φιλιππίδης είναι αθώος γιατί αν ο κόσμος ήξερε ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά για τις δύο απόπειρες για τις οποίες κηρύχθηκε ένοχος, δεν θα είχε καμία αμφιβολία ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο ηθοποιός που αγάπησε ο άνθρωπος που μπήκε επί σειρά ετών στο σπίτι του και δικαιολογημένα τον κράτησε στην πρώτη σειρά», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Είναι αθώος και συνεχίζει τη μάχη του και ότι εφόσον η απόφαση είναι πρωτοβάθμιου δικαστηρίου για την πολιτεία και για τον νόμο ισχύει το τεκμήριο της αθωότητος».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024