Η ποινή που πρότεινε η εισαγγελέας για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο και τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε ο ηθοποιός.

Ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μία από τις δύο πράξεις της απόπειρας βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο Πέτρος Φιλιππιδης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Προηγουμένως το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών που ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης, υιοθετώντας την αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αντιδράσεις στην ετυμηγορία για Φιλιππίδη – Έβαλαν τα κλάματα Αναστασοπούλου και Δροσάκη

«Τόσο μεγάλη αγωνία να τον καταδικάσετε;»

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως για την ποινή τον λόγο πήρε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αγορεύσω» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Πιστεύω ότι είσαι αθώος Πέτρο Φιλιππίδη» τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ προέβλεψε ότι «όπως και ο Κεντερης και η Θάνου, που τους είπα ότι θα αθωωθούν στο Εφετείο, έτσι και ο Φιλιππίδης πιστεύω θα αθωωθεί».

Ο κ. Δημητρακόπουλος έσπευσε να επισημάνει, προλαμβάνοντας αντιδράσεις, ότι «στο #metoo είμαστε δίπλα εμείς οι δικηγόροι, αλλά θα πρέπει οι γυναίκες να πηγαίνουν άμεσα στον ιατροδικαστή. Δεν υπήρχε βία στην υπόθεση Φιλιππίδη».

Απευθυνόμενος μάλιστα στην έδρα είπε «τόσο μεγάλη αγωνία έχετε να πείτε ότι καταδικάσατε τον Πέτρο Φιλιππίδη με τόσο μεγάλη ποινή;» προεξοφλώντας ότι «αυτές οι δύο υποθέσεις θα αθωωθούν στο Εφετείο».

Κανένα ελαφρυντικό

Την απόρριψη και των δύο ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη εισηγήθηκε πριν από λίγο η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Στέλλα Στόγια στη δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.

Αν η πρότασή της υιοθετηθεί από το δικαστήριο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Ενδιαφέρον έχει η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε η εισαγγελέας για να απορρίψει το αίτημα αναγνώρισης των δύο ελαφρυντικών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr