Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: «Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά»

Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: «Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά»

Η εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Πέτρο Φιλιππίδη. Γιατί τα απορρίπτει

Την απόρριψη και των δύο ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη εισηγήθηκε πριν από λίγο η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Στέλλα Στόγια στη δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.

Αν η πρότασή της υιοθετηθεί από το δικαστήριο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ως προς την ποινή η οποία θα επιβληθεί στον καταδικασθέντα για δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό.

Η επιχειρηματολογία

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε μεταξύ άλλων στην αγόρευση της: Για την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη: Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη μετά την τέλεση της πράξης που φανερώνει τη αναγνώριση του προηγούμενου λάθους. Αξιώνει μεταστροφή του κατηγορούμενου, δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων αλλά απαιτούνται συγκεκριμένα θετικά χαρακτηριστικά. Ο νομοθέτης δεν αξιώνει παθητική στάση του δράστη, αλλά θετική συμπεριφορά από την πλευρά του. Απαιτείται αλλαγή του τρόπου ζωής, ώστε να καθίσταται σαφές ότι αφίσταται από το προηγούμενο παρελθόν του.

Δεν αρκεί η επίκληση καλής οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής αλλά να επικαλείται συγκεκριμένα θετικά πραγματικά περιστατικά που να προκύπτει σαφή μεταστροφή του χαρακτήρα του. Αναφέρθηκε αορίστως ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του και ότι ήταν άνθρωπος της τέχνης. Επικαλείται περιστατικά συνήθους συμπεριφοράς και όχι θετικής μεταστροφής.

Πρέπει σαφώς να αποτινάξει το παρελθόν του που δεν προκύπτει από τον τρόπο ζωής του. Προτείνω να απορριφθεί το ελαφρυντικό.

Για σύννομο βίο: Με τη διάταξη διευρύνεται η αναγνώριση της συγκεκριμένης ελαφρυντικής περίστασης. Το ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν οδηγεί στην άνευ εταίρου αναγνώριση του ελαφρυντικού. Υπήρχαν καταγγελίες που δείχνουν ότι οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε δεν ήταν «παραφωνία» στη ζωή του.

Ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τη νομιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας του.

Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο αναφέρθηκε ότι ήταν ελεήμων και έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Ο ισχυρισμός αυτός δεν εναρμονίζεται με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Η συμπεριφορά του δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη, είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά εκ μέρους τους. Να απορριφθεί και αυτός ο αυτοτελής ισχυρισμός.

Sports in

Ξέσπασε σε κλάματα στο πούλμαν αγκαλιά με την κούπα o Φορτούνης! (pics)

Συγκλονιστική στιγμή, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Φορτούνη, να ξεσπάει σε κλάματα πάνω στο πούλμαν με την κούπα του Conference αγκαλιά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024