Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: Η ΠτΔ επικοινώνησε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σεισμός Τουρκία: Η ΠτΔ επικοινώνησε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Τούρκο πρόεδρο τη θλίψη της για τον σεισμό και τα χιλιάδες θύματα.

Τη βαθιά της θλίψη για τον φονικό σεισμό μεγέθους 7.7 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα χιλιάδες θύματα και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Τόνισε, παράλληλα στον Τούρκο πρόεδρο πω η Ελλάδα «στέκεται αλληλέγγυα» στον τουρκικό λαό και στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε την Ελληνίδα πρόεδρο και για τη συμπαράσταση αλλά και για την έμπρακτη βοήθεια που έχει ήδη σταλεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Προεδρικό Μέγαρο 6.02.2023

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού. Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε να αναρρώσουν γρήγορα οι τραυματίες και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου τόσο για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, όσο και για τη βοήθεια που ήδη εστάλη.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον κ. Ερντογάν τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή– στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας:

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησαν στον Πρόεδρο @RTERdogan και εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον σεισμό.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Erdoğan λόγω του σεισμού, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και ευχήθηκαν ανάρρωση στους τραυματίες.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024