Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προπόνηση: Μυϊκός πόνος μετά την άσκηση - Οι τροφές που χαρίζουν γρήγορη αποκατάσταση

Προπόνηση: Μυϊκός πόνος μετά την άσκηση – Οι τροφές που χαρίζουν γρήγορη αποκατάσταση

Τι περιλαμβάνει η λίστα;

Εάν είστε από αυτούς που αθλείστε έντονα και καθημερινά, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε τους μύες σας κουρασμένους και να πονούν.

Επομένως, η ξεκούραση μετά από κάθε προπόνηση είναι απαραίτητη, όπως και η επιλογή του τι μπορείτε να καταναλώσετε για να επανακτήσετε τις δυνάμεις σας.

Παρακάτω, ακολουθούν τα τέσσερα τρόφιμα που πρέπει να ενσωματώσετε στην διατροφή σας όταν αθλείστε:

Σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Η πλειοψηφία των σκούρων πράσινων λαχανικών έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρεπτικά συστατικά που μας γεμίζουν δύναμη και μας χαρίζουν ευκινησία.

Επιπλέον, βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στην αποκατάσταση των μυών. Δοκιμάστε λοιπόν να τρώτε τακτικά λαχανικά, όπως σπανάκι, ρόκα και μπρόκολο.

Γιαούρτι με γκρανόλα και μούρα

Περίπου 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και καλών υδατανθράκων περιέχονται σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα μούρα και γκρανόλα.

Επίσης, τα βατόμουρα είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, της βιταμίνης Κ και του μαγγανίου, τα οποία είναι γνωστό ότι ενισχύουν τα οστά και τους μύες καθώς και το ανοσοποιητικό.

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν το οξειδωτικό στρες.

Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι πηγή φυτικών ινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορος.

Αποτελούν επομένως μια εξαιρετική επιλογή για την αποκατάσταση των μυών, καθώς είναι γεμάτοι με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι μύες σας για να αποκατασταθούν. Επιπλέον, είναι εύκολοι στην πέψη και γρήγοροι στην απορρόφηση.

Αυγά

Οι πρωτεΐνες είναι άφθονες στα αυγά. Αποτελούν επομένως την ιδανική τροφή για γρηγορότερη αποκατάσταση των μυών γιατί δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα αυγά περιέχουν αμινοξέα, τα οποία βοηθούν στην «αναγέννηση» του μυϊκού ιστού.

Η κατανάλωση αυγών είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους αποκατάστασης των μυών και της ανάκτησης της συνολικής ενέργειας που χάνετε κατά την προπόνηση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024