Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Διατεθειμένη να στείλει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία αν υπάρξει συναίνεση στο NATO

Πολωνία: Διατεθειμένη να στείλει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία αν υπάρξει συναίνεση στο NATO

Στο ενδεχόμενο να στείλει η χώρα του μαχητικά f-16 στην Ουκρανία, αναφέρεται ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Μοραβιέτσκι σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, προτρέποντας παράλληλα τη Γερμανία να προσφέρει περισσότερα για την ενίσχυση του Κιέβου.

Η Πολωνία είναι διατεθειμένη να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) στην Ουκρανία εάν υπάρξει συναίνεση στο NATO, δηλώνει ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Συλλογικός στοχασμός»

«Αν λαμβανόταν απόφαση του συνόλου (των κρατών μελών) του NATO, θ’ αντιμετώπιζα ευνοϊκά την αποστολή αυτών των καταδιωκτικών», τονίζει ο κ. Μοραβιέτσκι στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ταμπλόιντ Bild.

Το τι θα πράξει η Βαρσοβία θα εξαρτηθεί απ’ αυτό «που θα αποφασίσουν μαζί οι χώρες μέλη του NATO», επιμένει και υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει «συλλογικός στοχασμός» της ατλαντικής συμμαχίας για τη λήψη απόφασης.

Την περασμένη εβδομάδα, δυτικές χώρες ανέβασαν τον πήχη όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρουν στην Ουκρανία, καθώς η Γερμανία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν έπειτα από πολύμηνες διεργασίες πως εντέλει θα στείλουν βαριά άρματα μάχης.

Ομως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαιτεί ακόμη περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, από πυραύλους μακρού βεληνεκούς ως μαχητικά αεροσκάφη.

Απέρριψε ο Μπάιντεν

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέρριψε κατηγορηματικά την αποστολή αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, όμως άλλες δυτικές κυβερνήσεις δηλώνουν έτοιμες να προμηθεύσουν αεροσκάφη, ανάμεσά τους η Σλοβακία που διαθέτει σοβιετικού σχεδιασμού MiG-29 καθώς και η Ολλανδία που έχει αρχίσει ν’ αντικαθιστά με F-35 τον στόλο των F-16.

«Η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολύ περισσότερη υποστήριξη απ’ ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Εχει τη δυνατότητα να προωθήσει αποφάσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει τα χρήματα, έχει διπλωματική επιρροή», νουθετεί ο πολωνός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024