Η Γερμανία αναμένεται να διαθέσει στην Ουκρανία το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις.

Ομάδα 70 Ουκρανών στρατιωτών μετέβη στη Γερμανία για να εκπαιδευτεί στη χρήση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, το οποίο αναμένεται να διαθέσει το Βερολίνο στην Ουκρανία για να αποκρούσει τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν την Τρίτη στη Γερμανία και η εκπαίδευσή τους αναμένεται να αρχίσει σήμερα, έγινε γνωστό στο dpa από πηγές ασφαλείας στο Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολωνία: Διατεθειμένη να στείλει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία

Η γερμανική κυβέρνηση, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ, συμφώνησε για τη μεταφορά συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα για να υποστηριχθεί η χώρα στην άμυνά της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις.

«Αρχική επιχειρησιακή ετοιμότητα»

Στο μεταξύ οι μονάδες Patriot που είναι ανεπτυγμένες στην Πολωνία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφεραν «αρχική επιχειρησιακή ετοιμότητα», σύμφωνα με ανακοίνωση χθες, Τετάρτη, της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Έπειτα από πυραυλικό πλήγμα στο πολωνικό έδαφος τον Νοέμβριο, η τότε υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ και ο Πολωνός ομόλογός της Μάριους Μπλάστσακ συμφώνησαν ότι τρία γερμανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot θα αναπτυχθούν στην Πολωνία.

Γερμανοί στρατιώτες σταθμεύουν στην Πολωνία, χώρα μέλος της δυτικής αμυντικής συμμαχίας του NATO, από τις 16 Ιανουαρίου για να εγγυηθούν την ασφαλή παράδοση των συστημάτων.

Ο σκοπός της αποστολής είναι να προστατεύει τον εναέριο χώρο του NATO, όπως και το πολωνικό έδαφος και την υποδομή και τον πληθυσμό της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr