Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου έφυγε από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.

Απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Ο Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου εργάστηκε ακούραστα και ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ είχε γεννηθεί το 1956.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και όλο το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια. Η Εθνική Βιβλιοθήκη θα τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Τσιμπόγλου, όπως του αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Καρανάνας

Ο αποθανών κατείχε διδακτορικό δίπλωμα στη Βιβλιοθηκονομία-Επιστήμη Πληροφόρησης από το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (από το 2005).

Ο τίτλος της διατριβής του ήταν: «Συνεργασία επιστημονικών βιβλιοθηκών σε ψηφιακό περιβάλλον. Μια συστημική προσέγγιση της ελληνικής πραγματικότητας», η οποία βαθμολογήθηκε με  Άριστα.

Ήταν πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) από το 1983. Μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά.

Το προσωπικό του σάιτ φιλοξενείτο στη διεύθυνση: www.tsimpoglou.gr.

Πότε θα γίνει η κηδεία

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου του Νεκροταφείου Ζωγράφου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr