Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαριάννα Κάλμπαρη:Αν δεν βρεθεί η προτομή θα την αντικαταστήσουμε

Μαριάννα Κάλμπαρη:Αν δεν βρεθεί η προτομή θα την αντικαταστήσουμε

Άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του εμβληματικού σκηνοθέτη και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης, Καρόλου Κουν το πρωί της Δευτέρας 30/1.

Η προτομή του μεγάλου θεατράνθρωπου και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης, ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του Υπογείου του Θεάτρου, δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5.

Το σπουδαίο έργο

Πρόκειται για ένα έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα, του Χρήστου Καπράλου. Ήταν κατασκευασμένη από Ορείχαλκο και αναπαριστούσε τον Κάρολο Κουν σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι ελαφρά στραμμένο και ένα ελαφρό μειδίαμα. Στην πρόσοψη της βάσης η εγχάρακτη επιγραφή ανέφερε: «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 1908 – 1987»

Τι δήλωσε η Μαριάννα Κάλμπαρη

«Δεν υπήρχε διάρρηξη. Το έργο είναι ιστορικής αξίας. Έχουμε καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία» επισήμανε, αρχικά, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Και συνέχισε: «Τα τρία τελευταία χρόνια, η Στοά του Βιβλίου έχει ερημώσει, εξαιτίας των εργασιών που ετοιμάζονται να γίνουν. Η πόρτα κλείνει το βράδυ, αλλά το πρωί που ανοίγει, υπάρχει φύλακας. Κάμερα μέσα στον χώρο δεν υπάρχει. Ίσως να έχει καταγραφεί κάτι από τις κάμερες της τράπεζας που είναι απέναντι. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η προτομή, θα την αντικαταστήσουμε».

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024