Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Δραμινό Κυβερνήτη

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Δραμινό Κυβερνήτη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 31χρονο Κυβερνήτη, Ευστάθιο Τσιτλακίδη, ο οποίος αγνοείται μετά την πτώση του Phantom το πρωί της Δευτέρας.

Δραμινός είναι στην καταγωγή, ο κυβερνήτης – Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης, για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες μετά την πτώση του μοιραίου F-4 το πρωί της Δευτέρας. Ακόμη, ο 31χρονος είναι φίλος της ομάδας του Άρη. Είναι γιος του πρώην δασάρχη του Κάτω Νευροκοπίου και η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ και συνέδραμαν ένα C-130, το οποίο έριχνε φωτοβολίδες για να φωτίσει την περιοχή των ερευνών βοηθώντας τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερα Super Puma και S-70, τα οποία εναλλάσσονταν όλο το βράδυ, σκανάροντας την περιοχή.

Συμμετείχε στην μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση

Στο Royal International Air Tattoo 2017 που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, συμμετείχε εκείνη την εποχή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστολή δύο Phantom F4E της «338 Moira» από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.

Υποβρύχιο ρομπότ και ωκεανογραφικό για την εύρεση του Κυβερνήτη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου εκβράστηκαν την Δευτέρα τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους έχει μεταφερθεί ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων για να εντοπίσουν κάτι στο βυθό της περιοχής. Επίσης, στις έρευνες συμμετέχει ωκεανογραφικό, καθώς και πέντε συνολικά δύτες. Στην περιοχή βρίσκεται και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

Στις έρευνες πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης. Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επισημαίνεται ότι οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς τα βάθη στην περιοχή είναι μεγάλα.

«Εκείνο το οποίο θέλουν και στην Πολεμική Αεροπορία είναι να τελειώσει αυτή η υπόθεση με το τέλος το οποίο πρέπει, δηλαδή να βρεθεί και ο κυβερνήτης του F-4 Phantom για να κυλήσει η όλη επώδυνη διαδικασία», τόνισε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024