Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδραβίδα: Βρέθηκαν συντρίμμια του Φάντομ - Αγωνία για την τύχη των πιλότων

Ανδραβίδα: Βρέθηκαν συντρίμμια του Φάντομ – Αγωνία για την τύχη των πιλότων

Συνεχίζονται οι έρευνες

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F4 Φάντομ που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Σε εξέλιξη είναι πάντως οι έρευνες για τους δύο πιλότους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή που από την αρχή έψαχναν το F-4 Φάντομ, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Το διθέσιο F-4 συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom, και ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο μέλη του πληρώματος πρόλαβαν να πουν πως θα κάνουν χρήση του συστήματος εκτόξευσης, χωρίς να είναι βέβαιο εάν πρόλαβαν και να το κάνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χειριστής του πρώτου αεροσκάφους δεν είδε αλεξίπτωτα,  και μέχρι στιγμής δεν  επιβεβαιώνεται ότι έγινε χρήση του συστήματος εκτίναξης καθισμάτων.

Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και της Αστυνομίας.

Ήδη έχουν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια στην θαλάσσια περιοχή. Παράλληλα, έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

Στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικoύ, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 338 Μοίρα Διώξεως «Άρης» της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας.

Δείτε στους χάρτες

Στον πρώτο χάρτη μπορείτε να δείτε που βρίσκεται η 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των χειριστών του Φάντομ επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή νότια από το Κατάκολο.

Σε τεχνική βλάβη οφείλεται η συντριβή

Την εκτίμηση ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-4 που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας, αντιμετώπισε τεχνική βλάβη εξέφρασε ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης.

Όπως τονίζει, μιλώντας στην ΕΡΤ,  οι δύο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη, η οποία προφανώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε κάθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε.

«Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίου ή στα υδραυλικά συστήματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ertnews,  τονίζοντας πως όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλάβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024