Διαμαρτύρονται για "αναίτιες και εκδικητικές απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων στα Ε.Α.Σ" που οπως λένε, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) στη Δάφνη, πραγματοποιούν από το μεσημέρι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της εταιρείας.

Διαμαρτύρονται για «αναίτιες και εκδικητικές απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων στα Ε.Α.Σ» που οπως λένε, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτά είναι επαγγέλματα που είναι σε έλλειψη - Η Ευρώπη ψάχνει για εργαζόμενους και δεν βρίσκει

Μάλιστα κάνουν λόγο για  «καθεστωτικές τακτικές που δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από κανέναν».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) αναφέρει τα εξής:

«Το σωματείο «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», μετά από επιβεβαιωμένες πληροφορίες για αναίτιες και εκδικητικές απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων στα Ε.Α.Σ., προχωρά από σήμερα σε σειρά κινητοποιήσεων.

Η πρωτοφανής ενέργεια του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ε.Α.Σ. να «παραγγείλει» την καταγγελία της σύμβασης τουλάχιστον δέκα (10) εργαζομένων, τη μη ανανέωση και την αντικατάστασή τους αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και αναλγησίας.

Στη λογική του «φύγε συ – έλα συ» στοχοποιούνται εργαζόμενοι που όλο το προηγούμενο διάστημα συσπειρώθηκαν στους αγώνες του Σωματείου διεκδικώντας καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας.

Οι καθεστωτικές αυτές τακτικές δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Η εκδικητική μανία με κυνήγι κεφαλών και ανθρωποθυσίες δεν είναι διοίκηση εταιρείας αλλά τρομοκρατία και εκφοβισμός.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. βρίσκεται στο πλευρό και συμπαρατάσσεται στον αγώνα του σωματείου «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», έναν αγώνα που θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί μέχρι το «φιρμάνι» του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ε.Α.Σ. να ακυρωθεί και οι συνάδελφοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Ταυτόχρονα, καλούμε συνδικάτα και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να πυκνώσουν τις γραμμές αυτού του δίκαιου αγώνα, καθώς και πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτές τις πρακτικές.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται παρέμβαση με παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ε.Α.Σ., στην οποία συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας με την παρουσία του Προέδρου της».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr