Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Γώγου: Η εξομολόγηση του αδερφού της για το θάνατο της

Κατερίνα Γώγου: Η εξομολόγηση του αδερφού της για το θάνατο της

Ήταν ένα κορίτσι μικρό που δεν την χωρούσε ο τόπος και ήταν αγρίμι. 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο αδερφός της αγαπημένης ηθοποιού στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Ο Κώστας Γώγος μιλώντας για την απώλεια της τόνισε:

«Δεν είμαι φαν της Κατερίνας και το κύριο που βιώνω είναι η απουσία της. Τώρα η ποίηση κτλ… Θα προτιμούσα να μην έχει γράψει ούτε έναν στίχο και να ήταν εδώ 80 χρονών και να τα λέγαμε και ας πήγαινε στο καλό η ποίησή της».

H Κατερίνα, το ασυμβίβαστο κορίτσι

«Ήταν ένα κορίτσι μικρό που δεν την χωρούσε ο τόπος και ήταν αγρίμι. Δεν ήθελε να φτιάξει μία κατάσταση γύρω της όπως την είχε φτιάξει η Βουγιουκλάκη ή η Καρέζη. Ήταν φίλες και με τις δύο. Ούτε τη φήμη τους, τα σπίτια τους δεν τα ήθελε. Όταν κάτι πλησίαζε να γίνει, “μπαμ” έριχνε μία και τα τίναζε όλα. Ήθελε να είναι μόνη της και ασυμβίβαστη» σημείωσε ο αδερφός της Κατερίνας Γώγου

«Αποποιήθηκε τα χρόνια της στον κινηματογράφο, γενικά την κατάστασή της σαν ηθοποιός Μετά από ένα σημείο όμως άρχισε και το νοσταλγούσε, από ένα σημείο και μετά ήθελε να γυρίσει» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Ο Κώστας Γώγος εξομολογήθηκε στη συνέχεια πώς ένιωσε όταν του έδειξε τα «σκοτεινά» της ποιήματα. «Μου είπε “έλα να σου διαβάσω κάτι”. Τρόμαξα. “Παιδάκι μου, τι είναι αυτό; Ποίημα είναι αυτό;”. Πού τα είχε όλα αυτά μαζεμένα; Δεν είχαμε συζητήσει τέτοια. Έγραφε για τους άστεγους, τους αναρχικούς, τη μοναξιά. Πού τα είχε όλα αυτά μαζεμένα μέσα της και τα έβγαλε έτσι; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου».

«Ενώ είχε ανθρώπους που την αγαπούσαν και φίλους, όταν έπεσε εξαφανίστηκαν όλοι. Αν κάποιος δεν θέλει να σωθεί, πώς τον σώζεις; Αν είσαι φίλος και τον αγαπάς, βρίσκεις τον τρόπο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν ολομόναχη» εξομολογήθηκε ο Κώστας Γώγος και πρόσθεσε: «Μην ακούω βλακείες ότι αυτοκτόνησε. Δεν αυτοκτόνησε, έπαιζε με τη ζωή άρα και με τον θάνατο».

Ποια εικόνα της του έχει αποτυπωθεί; «Ήταν νέα, όμορφη, βαμμένη με τα μαλλιά πλεξούδες. Ήρθε στο σπίτι όταν ήμουν εγώ 5 χρονών και την έβλεπα μια θεά. Αυτή η εικόνα μου έχει μείνει».

Σε ότι αφορά τα τελευταία λόγια που κρατά από εκείνη είναι μία φράση που του έγραψε πίσω από ένα βιβλίο και του το χάρισε: «εν αρχή ήν ο πόνος αδερφέ».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024