Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Βαφειάς: Ο πλοιοκτήτης του Dragons’ Den με το παρατσούκλι «Harry Potter» αποκαλύπτεται

Χάρης Βαφειάς: Ο πλοιοκτήτης του Dragons’ Den με το παρατσούκλι «Harry Potter» αποκαλύπτεται

«Βγαίνω πιο σκληρός από ό,τι είμαι κανονικά...»

Καλεσμένος στο The 2Night Show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (30/1) ο Χάρης Βαφειάς. Ο επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης μίλησε για την επαγγελματική του πορεία από τα πρώτα του βήματα στη Ναυτιλία μέχρι τη μεγάλη του επιτυχία στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Ίσως κληρονόμησα το δαιμόνιο του παππού μου που ξεκίνησε από τη Χίο και πήγε στην Αργεντινή χωρίς να ξέρει τη γλώσσα, ούτε να έχει τα χρήματα για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο εμπόριο κρεάτων. Και τα κατάφερε. Ο παππούς ήταν 7 αδέλφια, από ένα μικρό χωριουδάκι, από το οποίο δεν κατάγονται οι Έλληνες εφοπλιστές, το 90% κατάγονται από τα Καρδάμυλα και αποφάσισε να φύγει και να πάει στην άλλη άκρη της γης. Δεν γύρισε ποτέ ξανά ουσιαστικά, γιατί η δουλειά του ήταν εκεί, είχε ζώα και φάρμες, απλά η γυναίκα του δεν ήθελε να μένει μόνιμα στην Αργεντινή και ερχόταν συχνά για την οικογένειά του. Όποιος τολμάει έχει και μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο πατέρας μου γεννιέται στην Αθήνα, μοναχογιός οπότε έπρεπε να ακολουθήσει αναγκαστικά το επάγγελμα του πατέρα του, δηλαδή εμπόριο κρεάτων χονδρική. Επειδή όμως στο σχολείο είχε συμμαθητές και ανθρώπους που ήταν στη ναυτιλία και του έλεγαν ότι είναι ωραία δουλειά, σε οδηγεί σε νέους δρόμους, είναι πιο ελεύθερη, του έβαλαν το μικρόβιο. Βέβαια δεν μπορούσε να την ξεκινήσει χωρίς δικά του χρήματα και έτσι δούλευε στην κρεαταγορά για να συγκεντρώσει τα χρήματα».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρός «με έστελνε ο πατέρας μου με το τρένο στη ναυτιλιακή για να δω πώς πάει κάθε μέρα ο κόσμος στη δουλειά του. Ήθελε να δω ότι δεν πάνε με λιμουζίνα. Στα 17 με έστειλε στην Κίνα σε ένα ναυπηγείο να πάω να παζαρέψω τον λογαριασμό ενός καραβιού μας».

Το παρατσούκλι «Harry Potter»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Χάρης Βαφειάς παραδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί τον αποκαλούν «Harry Potter». «Όταν έβαλα την εταιρεία μου στο χρηματιστήριο ήμουν πολύ μικρός γι’ αυτό με αποκαλούν Harry Potter», είπε.

«Βγαίνω πιο σκληρός από ό,τι είμαι κανονικά, νόμιζα ότι θα είμαι ο πιο σκληρός από τους κριτές, τελικά δεν είμαι. Το όλο κόνσεπτ και το όλο γύρισμα ήταν πάρα πολύ ωραίο. Είχαμε μια ομάδα που ήταν πολύ αφοσιωμένοι στους πέντε κριτές και αυτό ήταν ωραίο, μας πρόσεχαν πολύ, κάνανε ένα πάρα πολύ καλό φιλτράρισμα στο ποιοι θα έρθουν να μας παρουσιάσουν τις ιδέες τους, οπότε είχαμε ένα 70 με 75% πάρα πολύ καλές ιδέες που δεν το περίμενα για την Ελλάδα», σημείωσε σχετικά με τη συμμετοχή του ως επενδυτής-Dragon, στο νέο σόου επενδύσεων, «Dragons’ Den».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024