Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Οι συγκεντρώσεις, τα ψηφοδέλτια και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Οι συγκεντρώσεις, τα ψηφοδέλτια και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Διαδοχικές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα σε κλειστά γυμναστήρια σε Αθήνα - Πάτρα - Θεσσαλονίκη

Μετά την Βουλή και την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει… μπάσκετ. Όχι, δεν θα φορέσει αθλητικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά θα βρεθεί διαδοχικά για ομιλίες- ανοιχτές συγκεντρώσεις την Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, την Παρασκευή σε αυτό του Απόλλωνος Πατρών και την επόμενη Δευτέρα στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα- Πάτρα – Θεσσαλονίκη δείχνει ο πολιτικός σχεδιασμός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια εβδομάδα που εκ παραλλήλου θα έχουμε νέα για ονόματα υποψηφίων αλλά και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου θα συζητηθεί μια πρώτη επικύρωσή τους. Οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ βάζουν σε γκάζι και εδώ τις διαδικασίες.

Οι ρυθμοί για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πια για τα καλά προεκλογικοί, εξ ού και η επαφή με τον κόσμο που έχει μπει κεντρικά, ενώ και η αποτίμηση για την Βουλή είναι θετική από τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα που λένε πως «τώρα το όλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι σκάνδαλο της όλης ΝΔ». Δεν υπήρχε εξάλλου το σενάριο για «διαρροές» από την κυβερνητική πλειοψηφία στο σκέλος της «δυσπιστίας» αλλά για πίεση σε ένα θέμα που διαμορφώνει- όπως λένε- αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και πιέζει εκ νέου τους όμορους στον ΣΥΡΙΖΑ χώρους να λάβουν θέση.

Με όπλο τις υποκλοπές

Οι υποκλοπές θα συνεχίσουν να είναι στην αιχμή της ρητορικής των στελεχών της Κουμουνδούρου δεμένες όμως με όλα τα κοινωνικά θέματα, όπως η ακρίβεια, η Υγεία ή η ενεργειακή κρίση. Όλοι κρατούν την φράση του Αλ. Τσίπρα στην Βουλή, πως η μομφή στην κυβέρνηση είναι το πρώτο βήμα από μια «πορεία στον λαό» η οποία θα κλιμακωθεί πέραν των κλειστών γηπέδων που προαναφέραμε και με πιο ειδικές περιοδείες, όπως αυτή πρόσφατα στους συνταξιούχους στο Αιγάλεω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στα θέματα της οικονομίας ενώ έχει σημασία η αναφορά του Γιάννη Δραγασάκη (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι «το θέμα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου είναι κατεξοχήν πολιτικό και απαιτείται η δημιουργία της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που να το θέσει ως βασικό στόχο. Στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους και αυτά τα ζητήματα και με επίγνωση το τι διακυβεύεται». Μια αποστροφή που έχει να κάνει και με μια πιο επί της ουσίας αντιπαράθεση που επιδιώκουν μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών και που προγραμματικά είναι στοίχημα να γίνει και με πιο ευρύ τρόπο στην «πορεία στον λαό» που θέλουν στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, θα έχουμε και πρόγραμμα του κόμματος που θα εξειδικεύει σε τομείς και σημεία και που θα βοηθά τον όλο αγώνα- εδώ ένα εκ των κορυφαίων στελεχών που έχουν την ευθύνη είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024