Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση διαρκείας από τη Βουλή έως τον... δρόμο

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση διαρκείας από τη Βουλή έως τον… δρόμο

Ολομέτωση επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Πάντα οι προτάσεις δυσπιστίας εκτός του ότι συγκεφαλαιώνουν μια υψηλή αντιπαράθεση των βασικών μονομάχων, αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό. Η επόμενη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτιμάται θετικά από τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα. Και η συζήτηση επανέφερε – θεωρούν – την κυβέρνηση στα σχοινιά και για ένα μείζον θέμα που ή ίδια αποφεύγει όπως οι υποκλοπές.

Και η αναμέτρηση και η πόλωση ευνόησε εκ των πραγμάτων το δικό τους αφήγημα ως «εναλλακτικό πόλο» συνοδευτικό του επιχειρήματος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «είστε επικίνδυνοι». Επιπρόσθετα, ανανέωσε το ρήγμα στον κεντρώο χώρο, τον εμφύλιο στο πάλαι μέτωπο του «Μένουμε Ευρώπη». Στην προχθεσινή εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε ήταν πάμπολλες οι συριζαϊκές παρουσίες.

Και τώρα; Τώρα, εξωστρέφεια, περιοδείες και ανακοίνωση ψηφοδελτίων. Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ πάει στον… δρόμο, θα δοκιμαστεί στους πολίτες με «λουτρό πλήθους» και του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων στελεχών του καθώς η εβδομάδα αναμένεται να έχει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και συμφωνία πάνω στο πρώτο πακέτο υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές με τις επαφές και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να πυκνώνουν. Από τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκ νέου πορεία της προς τον λαό (φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος στη Βουλή) προφανώς θα είναι και η «εικόνα και η στάση της ΚΟ της ΝΔ» στη συζήτηση για τη δυσπιστία αλλά και οι απαντήσεις που όπως λένε από την Κουμουνδούρου δεν δόθηκαν από την κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών.

Πλάι σε αυτό η παλέτα θα έχει και την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την Υγεία και την Παιδεία σε μια επιχείρηση συνολικής αποδόμησης του κυβερνητικού έργου αλλά και διεμβολισμού των κεντρώων κοινών, αυτό το τελευταίο παραμένει στην αιχμή της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως και το γεγονός πως αποτιμάται θετικά ότι η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ διατηρούν το χάσμα μεταξύ τους και αυτό όπως λένε από την Κουμουνδούρου «ενισχύει το σχέδιο της προοδευτικής διακυβέρνησης» που επίσης θα ακούσουμε με ένταση την εβδομάδα που έρχεται αλλά και σε όλη τη διαδρομή μέχρι τις εθνικές κάλπες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024