Αθώωσε τον πατέρα του και απέδωσε σε παρεξήγηση τη φωτογραφία του με τέσσερις φιλάθλους που φορούσαν μπλουζάκια με το σύμβολο Ζ, σημαίες της Ρωσίας και φωτογραφία του Πούτον ο σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβοτσις.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την πανηγυρική του πρόκριση στον τελικό του Australian Open όπου και θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσίτσιπα, ρωτήθηκε για τη φωτογραφία του πατέρα του, Σρτζαν, έξω από το Rod Laver Arena.
«Είναι ατυχές που κλιμακώθηκε τόσο πολύ αυτή η παρεξήγηση. Ο πατέρας μου και ολόκληρη η οικογένειά μου, όπως και εγώ, περάσαμε πολέμους τη δεκαετία του ’90. Όπως είπε και εκείνος στη δήλωσή του, είμαστε ενάντια στον πόλεμο, δεν θα στηρίζαμε ποτέ βία ή πόλεμο. Μετά από κάθε αγώνα, ο πατέρας μου βγαίνει έξω και συναντάει τους φαν μου, για να τους ευχαριστήσει για τη στήριξη και να βγάλει φωτογραφίες. Ήταν περαστικός από εκεί και έβγαζε φωτογραφίες. Είδα το βίντεο και λέει απλά “εις υγείαν” (živeli). Κάποια media το μετέφρασαν λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο Νόλε.
Ο κορυφαίος τενίστας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κόσμος θα καταλάβει πως δεν υπήρξε καμία πρόθεση από τον πατέρα του να υποστηρίξει πρωτοβουλίες πολέμου ή κάτι αντίστοιχο. «Ξέρουμε πόσο καταστροφικό είναι αυτό για τους ανθρώπους σε κάθε χώρα που περνάει πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.
«Απλά περνούσε από εκεί, υπήρχαν πολλές σημαίες της Σερβίας και νόμιζε ότι έβγαζε φωτογραφία με κάποιον Σέρβο φίλαθλο. Δεν είναι ευχάριστο να το περνάω αυτό μετά απ’ όσα συνέβησαν πέρσι. Δεν είναι κάτι που χρειάζομαι, οπότε ελπίζω να το αφήσει πίσω του ο κόσμος», συνέχισε ο Τζόκοβιτς.
Ο τενίστας είπε επίσης ότι οι υποστηρικτές του Πούτιν χρησιμοποίησαν τον πατέρα του για δημοσιότητα, γι’ αυτό και δεν κρατάει κακία σε εκείνον, τον οποίο θέλει να έχει στο box του για τον τελικό.
Πάντως στον ημιτελικό αγώνα που έδωσε ο Τζόκοβιτς με τον αμερικανό Τόμι Πολ , ο πατέρας του δεν ήταν στο box.
Μίλαν και Γιουβέντους έμειναν για δεύτερη φορά φέτος στο 0-0, με το αποτέλεσμα να βολεύει την πρωτοπόρο Ίντερ που πλησίασε ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα.
Το... έλα να δεις έγινε σε ματς της Ουέσκα με τη Σαραγόσα, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αφού αντίκρισε τη κόκκινη κάρτα, στη συνέχεια όρμησε σε αντίπαλο και τον ξάπλωσε κάτω με μπουνιά!
Χάρη σε γκολ του Χρήστου Τζόλη η Μπριζ «σφράγισε» σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Γάνδης (2-0) και υπολείπεται δύο βαθμούς της πρωτοπόρου Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Η επιστροφή του Αμερικανού προσφέρει πολλά στον Μπαρτζώκα ενόψει Μονακό και ο σέντερ των πειραιωτών έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ πως είναι έτοιμος να δώσει σημαντικές λύσεις