Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρονιά – ρεκόρ το 2023 για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Χρονιά – ρεκόρ το 2023 για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο μεγάλος αριθμός πωλήσεων του 2022 ωθεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάλουν στην αγορά τα περισσότερα μοντέλα από κάθε άλλη φορά

Το 2023 θα είναι η χρονιά που οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα παρουσιάσουν με γεωμετρική πρόοδο τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. Τόσο η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία όσο και η επιθετική ιαπωνική σχολή ετοιμάζουν μια νέα γενιά ηλεκτρικών που θα δώσουν ακόμη περισσότερες επιλογές στους εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το 2022 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων αφού πάνω από 7,8 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο βρέθηκαν στα χέρια νέων οδηγών και κατέλαβαν το10% του συνόλου των οχημάτων που πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Κοινώς ένα στα δέκα αυτοκίνητα ήταν ηλεκτρικά, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών παρουσίασαν το 2022 αύξηση 68% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2021. Σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 23 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ το 2023 ο ρυθμός πωλήσεων σε σχέση με το 2022 και το 2021 αναμένεται να επιβραδυνθεί.

Ακόμη και τα πιο δημοφιλή μοντέλα – που έχουν γλιτώσει τις μπαταρίες κάτω από το πάτωμά τους – θα εξηλεκτριστούν. Στο κάδρο της επιθετικής πολιτικής φίρμες όπως η Tesla μειώνουν τις τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων τους έως και 17% σε αγορές της Ευρώπης.

Στην πρίζα και τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα. Σήμερα η VW βλέπει με… καλό μάτι τον εξηλεκτρισμό του πιο επιτυχημένου εμπορικά μοντέλου της, του Golf, ενώ την πρίζα δεν θα γλιτώσει ούτε το Tiguan.

Η πολυτελής φίρμα της VW, η Audi, επενδύει ιδιαίτερα μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου της από το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα νέες teasers φωτογραφίες. Πρόκειται για το νέο Activesphere Concept, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα έχει πόρτες που θα ανοίγουν σε αντίθετη φορά. Το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί αύριο ενώ υπόσχεται ότι θα προσφέρει τεχνολογία με επίπεδο αυτονομία 4.

Κοινώς το αυτοκίνητο θα κινείται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, αλλά θα επιβάλλονται η επίβλεψη και η παρουσία του πίσω από το τιμόνι. Το καλοκαίρι η Volvo θα έχει έτοιμο ένα νέο ηλεκτρικό SUV που θα ανήκει στην κατηγορία των μικρών. Θα είναι το ΕΧ30, θα είναι κάτω από το XC40 Recharge και θα προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις από πλευράς αυτονομίας. Προς τα τέλη του 2023 η BMW θα παρουσιάσει τη νέα i5 – που θα εμπλουτίσει την γκάμα των ηλεκτρικών της i.

Η νέα i5 θα προσφέρεται σε εκδόσεις με τους ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν έως και 536 ίππους σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα! H Kia έχει ήδη μια πλούσια γκάμα σε ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία αναμένεται να εμπλουτίσει το 2023 με ένα ακόμη μοντέλο. Θα είναι το πρωτότυπο EV9 Concept, που θα ενταχθεί στην κατηγορία των μεγάλων SUV με πολυτελή χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία.

Η Hyundai έχει στα σκαριά μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών και για αυτό τον λόγο θα επενδύσει σε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών. Η επένδυση θα αγγίξει τα 5,54 δισεκατομμύρια δολάριακαι το σχέδιό της περιλαμβάνει την παραγωγή μιας γκάμας καινοτόμων ηλεκτρικών (EV) οχημάτων Hyundai.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024