Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζορτζ Τσούνης: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή

Τζορτζ Τσούνης: Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή

Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και την Νίκη Λυμπεράκη διαμηνύει κοφτά ότι μόνον ειρήνη και σταθερότητα είναι ανεκτά στην περιοχή.

Η Νίκη Λυμπεράκη σε ένα οδοιπορικό στον τόπο καταγωγής του Αμερικανού πρέσβη, τον ρώτησε τι έχουν να περιμένουν από τις ΗΠΑ οι Έλληνες, σε περίπτωση που ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του.

«Η Αμερική έχει τεράστιο ενδιαφέρον και οι ΗΠΑ θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό. Τελεία και παύλα» δηλώνει κοφτά στέλνοντας εμμέσως σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

Ο κ. Τσούνης ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν την αποφυγή της σύγκρουσης και δήλωσε πως ο αμερικανός πρόεδρος καταλαβαίνει και αγαπά την Ελλάδα και επιθυμεί σταθερότητα στην περιοχή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ΗΠΑ κατανοούν την κατάσταση κι αν κληθούμε θα φανούμε πολύ βοηθητικοί και προσηλωμένοι για την αποφυγή της σύγκρουσης. Ενθαρρύνουμε και τους δύο συμμάχους μας να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια και οποιαδήποτε κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει την περιοχή. Έχει εργαστεί και με τους δύο ηγέτες. Γνωρίζει τον Πρόεδρο Ερντογάν εδώ και δεκαετίες. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Θα σας πω επίσης ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν καταλαβαίνει κι αγαπά την Ελλάδα και επιθυμεί ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Ο αμερικανός πρέσβης επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου με αμοιβαίο σεβασμό ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ενω σημείωσε με νόημα ότι ένας διπλωμάτης πολλές φορές δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως με την ίδια γλώσσα.

Οι δυο χώρες έχουν ικανούς διπλωματες έιπε και μπορούν να μιλήσουν για να κατευνάσουν εντάσεις. Τόνισε πάντως, ότι όλοι είναι απογοητευμένοι από τη ρητορική που χρησιμοποιείται. Γι΄αυτό συμπλήρωσε είναι αναγκαίος ο διάλογος, για να αλλάξει το παράδειγμα και να σταματήσει η συγκρουσιακή ρητορική.

«Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να έιναι ψύχραιμοι. Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους» συνέστησε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024