Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σχολείο ως ασφαλής χώρος φυλομετάβασης για τους τρανς έφηβους

Το σχολείο ως ασφαλής χώρος φυλομετάβασης για τους τρανς έφηβους

H διασφάλιση ότι τα σχολεία παρέχουν επαρκή υποστήριξη στους τρανς μαθητές είναι πιο κρίσιμη από ποτέ

Η Jessica Bradshaw ανακάλυψε ότι το 15χρονο παιδί της αναγνωρίστηκε ως τρανς στο σχολείο αφού είδε μια εργασία ένα άγνωστο όνομα γραμμένο στο πάνω μέρος της σελίδας.

Όταν ρώτησε για το όνομα, ο έφηβος αναγνώρισε ότι, κατόπιν αιτήματός του, οι δάσκαλοι και οι διευθυντές στο γυμνάσιό του στη Νότια Καλιφόρνια τον άφηναν για έξι μήνες να χρησιμοποιήσει το μπάνιο των αγοριών και τον αποκαλούσαν με τις αντίστοιχες αντωνυμίες.

Η κυρία Bradshaw μπερδεύτηκε: Δεν χρειαζόταν το σχολείο την άδειά της ή τουλάχιστον έπρεπε να της το πει;

Δεν το έκανε, εξήγησε αργότερα ένας σύμβουλος, επειδή ο μαθητής δεν ήθελε να το μάθουν οι γονείς του. Οι πολιτικές της πολιτείας ανέθεσαν στο σχολείο να σεβαστεί τις επιθυμίες του.

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία λέξη από κανέναν για να μας ενημερώσει ότι στα χαρτιά και στην τάξη, η κόρη μας ήταν ο γιος μας», είπε η κυρία Bradshaw.

Η απόφαση ως οικογένεια ή ως ατομικότητα;

Οι Bradshaws αποδέχθηκαν τη νέα ταυτότητα φύλου του εφήβου τους, αλλά όχι χωρίς φόβο, ειδικά αφού ζήτησε θεραπεία με ορμόνες και χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το στήθος του. Οι γιατροί είχαν προηγουμένως διαγνώσει ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα, PTSD και άγχος. Είχε παλέψει με τη μοναξιά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και, στους γονείς του, φαινόταν να μην ήξερε ακριβώς ποιος ήταν ακόμα, επειδή είχε αλλάξει επανειλημμένα το όνομά του και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πολυπλοκότητες, η κυρία Bradshaw είπε ότι αγανακτούσε το γεγονός ότι το σχολείο την έκανε να νιώθει κακός γονιός επειδή αναρωτιόταν εάν οι εκπαιδευτικοί είχαν βάλει την έφηβη της, μια ανήλικη, σε μια πορεία που το σχολείο δεν είχε τα προσόντα να επιβλέπει.

«Έμοιαζε σαν ένα μαχαίρι γονέα στην πλάτη από το σχολικό σύστημα», είπε. «Θα έπρεπε να ήταν μια απόφαση που λάβαμε ως οικογένεια».

Ένας ασφαλής χώρος

Ο μαθητής, τώρα 16 ετών, είπε στους New York Times ότι το σχολείο του του παρείχε έναν χώρο για να είναι ο εαυτός του που διαφορετικά του έλειπε. Είχε προσπαθήσει να κάνει coming out στους γονείς του στο παρελθόν, είπε, αλλά δεν το πήραν στα σοβαρά, γι’ αυτό και ζήτησε από το σχολείο του υποστήριξη.

«Μακάρι τα σχολεία να μην έπρεπε να το κρύψουν από τους γονείς ή να το κάνουν χωρίς την άδεια των γονέων, αλλά μπορεί να είναι σημαντικό», είπε. «Τα σχολεία προσπαθούν απλώς να κάνουν ό,τι καλύτερο για να κρατήσουν τους μαθητές ασφαλείς και άνετους. Όταν είσαι τρανς, νιώθεις ότι κινδυνεύεις συνέχεια. Παρόλο που οι γονείς μου το δέχονταν, εξακολουθούσα να φοβόμουν και γι’ αυτό το σχολείο δεν τους το είπε».

Η στήριξη από το σχολείο

Παρόλο που ο αριθμός των νέων που αναγνωρίζονται ως τρανς στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει μικρός, έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και τα σχολεία έχουν δεχθεί πιέσεις να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των νέων εν μέσω ενός πολωμένου πολιτικού περιβάλλοντος όπου και οι δύο πλευρές προειδοποιούν ότι ένα λάθος βήμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη.

Το δημόσιο σχολείο στο οποίο φοιτά ο γιος της κυρίας Bradshaw είναι ένα από τα πολλά σε όλη τη χώρα που επιτρέπουν στους μαθητές να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση — να αλλάξουν το όνομα, τις αντωνυμίες ή την έκφραση φύλου — χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων. Οι περιφέρειες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συμμετέχουν οι γονείς, αλλά πρέπει να ακολουθούν την ομοσπονδιακή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την πολιτειακή καθοδήγηση που αποσκοπεί στην προστασία των μαθητών από διακρίσεις και παραβιάσεις του απορρήτου τους.

Πώς είναι να είσαι τρανς στις ΗΠΑ

Αίσθημα ανασφάλειας: Ο εκφοβισμός και η βία κατά των ομοφυλόφιλων και τρανσέξουαλ Αμερικανών αυξήθηκε φέτος όπως και οι πράξεις εξτρεμισμού.

Αναστολείς της εφηβείας: Αυτά τα φάρμακα μπορούν να απαλύνουν την αγωνία μεταξύ των νέων τρανς και να κερδίσουν χρόνο για να σταθμίσουν τις επιλογές. Ωστόσο, αυξάνονται οι ανησυχίες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους.

Η χειρουργική επέμβαση: Μικρές μελέτες υποδεικνύουν ότι η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης στήθους βελτιώνει την ευημερία των διεμφυλικών εφήβων. Ορισμένοι ηγέτες των κρατών αντιτίθενται σε τέτοιες διαδικασίες για ανηλίκους.

Μετατόπιση γενεών: Ο αριθμός των νέων που αναγνωρίζονται ως τρανς στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Πολλοί υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαίας αντιτάσσουν ότι οι γονείς θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αποδιοπομπαίους τράγους τα σχολεία και να αναρωτηθούν γιατί δεν πιστεύουν τα παιδιά τους. Είπαν ότι η διασφάλιση ότι τα σχολεία παρέχουν επαρκή υποστήριξη στους τρανς μαθητές είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, δεδομένης της άνοδος της νομοθεσίας που εμποδίζει την πρόσβασή τους σε μπάνια, αθλήματα και φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024