Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: «Θα φύγει ο Μητσοτάκης χωρίς να επιστρέψει ο Τσίπρας»

Ανδρουλάκης: «Θα φύγει ο Μητσοτάκης χωρίς να επιστρέψει ο Τσίπρας»

Τα μηνύματα της Κατερίνης - Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξειδικεύει το διακύβευμα του διμέτωπου για το ΠΑΣΟΚ

Με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν την πίεση με την οποία αναπόφευκτα θα βρεθεί αντιμέτωπος ο τρίτος πόλος μέχρι τις εκλογές, στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήθελαν μια εικόνα αισιοδοξίας -και γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο ατού του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, είναι η κινηματικού τύπου οργάνωση, βρήκαν μια τέτοια εικόνα το βράδυ της Πέμπτης στην Κατερίνη.

Στην πραγματικότητα, η παρουσία εκεί του Ανδρουλάκη ήταν η αρχή μιας τέτοιας διαδικασίας, που έχει στόχο να ξαναπιάσει το νήμα από την αρχή, υπερβαίνοντας την επικαιρότητα του τελευταίου διαστήματος.

Παράλληλα, στην Κατερίνη και στις ομιλίες που έρχονται (το Σάββατο θα βρεθεί στην Χαλκίδα), ο Ανδρουλάκης εξειδικεύει το διακύβευμα του διμέτωπου για το ΠΑΣΟΚ -διαχωρίζοντας την νοοτροπία των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ από την μία και εκείνη της δικής του παράταξης από την άλλη: «Δεν είμαστε στην ίδια όχθη της Ιστορίας, ούτε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η όχθη της δικής μας ιστορίας είναι η συνέπεια, η πρόοδος και η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα», ανέφερε, δίνοντας με έναν συμβολικό τρόπο την αντίθεση.

Από τον ανιψιό στον κολλητό

Για να εξηγήσει την διαφορά, ο Ανδρουλάκης έφερε το παράδειγμα των θεσμών, αντιπαραβάλλοντας την υπόθεση των παρακολουθήσεων με εκείνη των τηλεοπτικών αδειών: «Τι συμβαίνει με τις ανεξάρτητες αρχές; Παρεμβάσεις συνεχείς από αυτούς που κατήγγειλαν τον Τσίπρα ότι υπονομεύει τους θεσμούς», ανέφερε.

«Μήπως ζούμε την ημέρα της μαρμότας; Από τον ανιψιό του Μητσοτάκη στον κολλητό του Τσίπρα;», σχολίασε. «Μια είναι η ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα: το έστειλε αυτό το μήνυμα το δεξί του χέρι στον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Διότι αν το έστειλε, πρέπει να απαντηθεί αύριο το πρωί».

Ο Ανδρουλάκης σχολίασε και το αίτημα της ΑΔΑΕ για σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας: «Τι φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν καλεί μια ανεξάρτητη αρχή; Τις ανεξάρτητες αρχές τις ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και το κάναμε για να μην υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα και να μην μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει ό,τι θέλει στην χώρα», επισήμανε, αξιοποιώντας την κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τους θεσμούς και την διαφάνεια.

Το στοίχημα

Ο Ανδρουλάκης ανέδειξε το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για τις ερχόμενες εκλογές, που βάζει την παράταξη στην θέση της προοδευτικής εναλλακτικής απέναντι στη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

«Νομίζουν ότι θα μένουν κυβερνητικά όρθιοι, γιατί μπορεί να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας. Όχι, θα φύγει ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας. Και αυτό είναι το στοίχημα της δημοκρατικής παράταξης. Μια κυβέρνηση δημοκρατική, προοδευτική, ρεαλιστική, η οποία θα μιλάει στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Ανδρουλάκης αφήνει εντελώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει άλλον πρωθυπουργό σε περίπτωση συνεργασίας, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον -εφόσον το ποσοστό του κόμματος είναι ισχυρό, καθιστώντας το ικανό να επιβάλλει πολιτικές κατευθύνσεις.

Όπως φάνηκε και στην Κατερίνη, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προετοιμάζεται για μια δύσκολη προεκλογική περίοδο, βγάζοντας και τον ίδιο τον Ανδρουλάκη στον δρόμο: μετά και την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή, οι περιοδείες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συνεχιστούν, καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφτεί την Κρήτη και αργότερα την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και την Θράκη.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024