Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκινάει η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατό του

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκινάει η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατό του

Γιατί είναι πιθανό η δίκη να αναβληθεί.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για τον αποτρόπαιο θάνατο, μετά από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε από δύο πολίτες, του Ζακ Κωστόπουλου στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.

Κατηγορούμενοι σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση θα καθίσουν ο 80χρονος κοσμηματοπώλης Σπυρίδων Δημόπουλος και ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς 63 ετών, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για θανατηφόρα σωματική βλάβη κατά παραυτουργία, σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Είναι πιθανό να αναβληθεί

Η δίκη είναι πιθανό να αναβληθεί, καθώς ένας εκ των δύο κατηγορουμένων θα υποβάλει σχετικό αίτημα στο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταστηματάρχες είναι ελεύθεροι, καθώς ο μεν κοσμηματοπώλης βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας, ενώ ο συγκατηγορούμενος του που είχε οδηγηθεί στην φυλακή μετά την πρωτόδικη απόφαση είναι ελεύθερος με αναστολή που του χορηγήθηκε τον περασμένο Ιούλιο μετά από περίπου δύο μήνες έκτισης. Για την έξοδο του μεσίτη από την φυλακή, ασκήθηκε αναίρεση η συζήτηση της οποίας στον Άρειο Πάγο έχει αναβληθεί για τις 25 Ιανουαρίου.

Ο 33χρονος ακτιβιστής σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του 80χρονου κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του.

Αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα

Το θύμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν σε υπερδιέγερση και όταν «ασφάλισε» η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 63χρονο μεσίτη.

Ο σοκαριστικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου που δέχθηκε βάναυσα χτυπήματα καταγράφηκε και προβλήθηκε σε δεκάδες ΜΜΕ προκαλώντας αντιδράσεις σε χιλιάδες πολίτες. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τα αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος «συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου».

Στο πρωτόδικο δικαστήριο κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν και τέσσερις αστυνομικοί, που είχαν σπεύσει στο σημείο και είχαν καταγραφεί να επιχειρούν με βίαιες κινήσεις να περάσουν χειροπέδες στον σχεδόν ημιθανή 33χρονο, οι οποίοι αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία 4 προς 3.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024