Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προεκλογική κούρσα στις γειτονιές του λεκανοπεδίου - Στη Β’ Πειραιά (ξανά) ο Μητσοτάκης

Προεκλογική κούρσα στις γειτονιές του λεκανοπεδίου – Στη Β’ Πειραιά (ξανά) ο Μητσοτάκης

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον δήμο Κορυδαλλού – Η ΝΔ ρίχνει το βάρος στις περιφέρειες στις οποίες πιέζεται περισσότερο

Καλοκαίρι του 2019, περίπου έναν μήνα πριν από τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για την «ιδιαίτερη πολιτική σημασία» που αποδίδει στις εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες είχε επιλέξει να είναι υποψήφιος: Β’ Πειραιά, Αχαΐα και Δυτικός τομέας της Αθήνας, όπου κράτησε τελικά και την έδρα. Σήμερα, στην άτυπη προεκλογική κούρσα η οποία έχει εκκινήσει για όλα τα κομματικά επιτελεία, το βάρος πέφτει εκ νέου στις περιοχές της μεγαλύτερης… πίεσης. Και η Β’ Πειραιά είναι για τη γαλάζια παράταξη μία τέτοια «γειτονιά».

Σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αμφιβολία ότι οι βασικοί εκλογικοί στόχοι θα κριθούν κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, εξ ού και οι πολιτικοί αρχηγοί σχεδιάζουν διαδοχικές επισκέψεις στο λεκανοπέδιο μέχρι την ώρα της εκλογικής αναμέτρησης.

Για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Β’ Πειραιά και συγκεκριμένα τον δήμο Κορυδαλλού. Ο Μητσοτάκης επιδιώκει απευθείας συζητήσεις με πολίτες, με τοπικούς φορείς καθώς και με στελέχη της ΝΔ, με το κομματικό επιτελείο να έχει οργανώσει εδώ και μέρες τη σημερινή «βόλτα» στην πλατεία Ελευθερίας.

Μένει να φανεί εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει και πάλι να είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, μία περιφέρεια που η ΝΔ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε το 2019. Πολλοί στοιχηματίζουν πάντως ότι θα το αποφασίσει, ενώ σε κάθε περίπτωση στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν στραμμένη την προσοχή διαρκώς και οι επιτελείς της κομματικής έδρας.

Ενδιαφέρει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τελευταία φορά που ο Μητσοτάκης βρέθηκε στον Πειραιά ήταν στα εγκαίνια των νέων σταθμών του μετρό. Όμως εκεί έχουν περιοδεύσει και ο Αλέξης Τσίπρας (τελευταία φορά στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας) και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πίσω από αυτό το ενδιαφέρον υπάρχουν λόγοι πολιτικοί αλλά και συμβολικοί: η Β’ Πειραιά έχει «πράσινη», πασοκική παράδοση από το 1981 έως το 2009, η ΝΔ έχει καταφέρει να τη βάψει «γαλάζια» όνο δύο φορές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτοκαθεδρία από το 2012, με τις εργατικές γειτονιές να δίνουν μεγάλα ποσοστά και στο ΚΚΕ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024