Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: «Ακτινογραφία» στην 20άδα του εκλογικού αγώνα 

ΝΔ: «Ακτινογραφία» στην 20άδα του εκλογικού αγώνα 

Ποιοι και γιατί καλούνται στην πρώτη γραμμή – «Ετοιμότητα» και για τον Απρίλιο, ζητάει ο Μητσοτάκης, κρατώντας όμως ανοιχτό τον ορίζοντα για τον Μάιο – «Όχι στην αλαζονεία», το κεντρικό μήνυμα προς τους «λοχαγούς» της εκλογικής μάχης 

Ποιοι και γιατί καλούνται στην πρώτη γραμμή – «Ετοιμότητα» και για τον Απρίλιο, ζητάει ο Μητσοτάκης, κρατώντας όμως ανοιχτό τον ορίζοντα για τον Μάιο – «Όχι στην αλαζονεία», το κεντρικό μήνυμα προς τους «λοχαγούς» της εκλογικής μάχης

Το «ρολόι χτυπάει ανάποδα» (για τις κάλπες) λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα στελέχη του, επιμένοντας να ζητάει πλήρη οργανωτική και επικοινωνιακή ετοιμότητα και για τον Απρίλιο, αν και αφήνει ανοιχτό τον ορίζοντα για τον Μάιο.  «Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία» έλεγε εκ νέου ο ίδιος χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην κομματική έδρα στην Πειραιώς, υπογραμμίζοντας με νόημα τα πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα, που υπάρχουν για τους επόμενους μήνες.

Στην ίδια σύσκεψη κλείδωσε η απόφαση για τα σημερινά αποκαλυπτήρια της λεγόμενης «επιτροπής εκλογικού αγώνα» της ΝΔ, της γαλάζιας 20άδας, η οποία θα (πρέπει να) φροντίσει ουσιαστικά να υπηρετήσει την πρωθυπουργική εντολή για απόλυτη εκλογική ετοιμότητα – ανά πάσα στιγμή από τον Απρίλιο και μετά.

Στ. Κονταδάκης

Ο άξονας Μπρατάκου – Μαρινάκη – Κονταδάκη – Νέζη

Στην κορυφή της ομάδας κρούσης βρίσκεται, όπως αναμενόταν, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος. Είναι ο γενικός διευθυντής του κόμματος, ένας άνθρωπος που από το Μαξίμου πλέον λειτουργεί ως ο δίαυλος ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ. Ο Μπρατάκος είχε έτσι κι αλλιώς διαρκή επαφή (και καλές προσωπικές σχέσεις) με τον γραμματέα της παράταξης Παύλο Μαρινάκη. Όπως και με τον άνθρωπο των «αποστολών» – περιοδειών της ΝΔ αλλά και του πρωθυπουργού Στέλιο Κονταδάκη καθώς και με τον παλαιότερο σύμβουλο του Μητσοτάκη, ένα πρόσωπο με βαθιά γνώση της ανθρωπογεωγραφίας της ΝΔ, Θανάση Νέζη.  

 

Οι ίδιοι άλλωστε συγκροτούν εδώ και μήνες το team ψηφοδελτίων. Με αναζήτηση (νέων) προσώπων, με σκανάρισμα βιογραφικών και με εισηγήσεις προς το πρωθυπουργικό γραφείο για την τελική επιλογή. Σε «επιστράτευση» κλήθηκε επίσης ο συνεργάτης του Μητσοτάκη, διευθυντής του γραφείου του στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης.  

Θ. Νέζης

Οι 4 της κυβέρνησης

Στη γαλάζια, εκλογική επιτροπή συμμετέχουν επίσης τέσσερα στελέχη της κυβέρνησης, τα τρία εκ των οποίων, όπως έχει γράψει το in, δεν θα κυνηγήσουν τον σταυρό στις επικείμενες εκλογές, αλλά είχαν προεξοφληθεί ο αναβαθμισμένος ρόλος και η έντονη δημόσια παρουσία τους ενόψει εκλογών. 

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, είναι ο άνθρωπος που ξέρει κάθε πτυχή του κυβερνητικού προγραμματισμού, συνεπώς μπορεί να το υποστηρίζει ανά πάσα στιγμή. Ο Γιάννης Οικονόμου θα μείνει, όπως όλα δείχνουν, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών. Συνεπώς, ο ίδιος σηκώνει σε κάθε περίπτωση μεγάλο βάρος στην επικοινωνία. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θεωρείται ότι έχει απήχηση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ο Θοδωρής Λιβάνιος αποτελεί τον… εκλογολόγο του Μαξίμου, ένα πρόσωπο που μπορεί να αναλύει τα ψιλά γράμματα στις μετρήσεις κοινής γνώμης. Εντός και η Χριστιάνα Καλογήρου, γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Σκέρτσος και Οικονόμου

Επί ποδός όλο το επικοινωνιακό team

Επιπλέον τίθεται επί ποδός όλο το επικοινωνιακό team σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς. Στην ομάδα κρούσης μετέχουν, άρα, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, ο διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, η εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα Έλενα Σώκου. Στο «παιχνίδι» εισέρχεται και ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, με δεδομένο το (απαιτητικό) στοίχημα των γαλάζιων να προσεγγίζουν αποτελεσματικά τις νεότερες γενιάς – ιδίως δε τους 20άρηδες.  

Προφανώς αυξημένο ρόλο στα οργανωτικά έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις – κλειδιά στην Πειραιώς – γραμματείς και συντονιστές: Γιάννης Σμυρλής (προσφάτως ανακοινώθηκε ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΝΔ), Νίκος Παπουτσής, Χρυσαυγή Ατσιδάκου, Μαρία Νάτσιου, Πίστη Κρυσταλλίδου, Γιάννης Παπαγεωργίου, Βασίλης Φεύγας, καθώς και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος  πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όλο το βάρος στην πρώτη Κυριακή

Η 20άδα της εκλογικής μάχης αρχίζει και επίσημα πλέον να δουλεύει με το βλέμμα στην πρώτη Κυριακή των εκλογών. Εκείνη που, όπως έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ο Μητσοτάκης, θα δώσει το πιο κρίσιμο αποτέλεσμα, καθορίζοντας συνολικά τις εξελίξεις.  

Στόχος, όπως τον έχει καθορίσει ο πρωθυπουργός, είναι ένα αποτέλεσμα «τόσο ισχυρό» που δεν θα μπορεί στη συνέχεια να αμφισβητηθεί.  

Ταυτόχρονα πάντως οι γαλάζιοι έχουν δύο σοβαρές προκλήσεις μπροστά τους. Η μία αφορά τη… μη προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Η δεύτερη σχετίζεται με το ύφος στην προεκλογική περίοδο. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που έχουν πλήξει σοβαρά τη γαλάζια παράταξη (για παράδειγμα το σκάνδαλο Πάτση), εξού και στους συνομιλητές του ο Μητσοτάκης επιστρατεύει τη λέξη «ενσυναίσθηση».  

Η οδηγία προς τους… λοχαγούς της εκλογικής μάχης είναι ξεκάθαρη- και μένει να κριθεί εάν θα γίνει αντιληπτή από όλους ή αν θα υπάρξουν κρούσματα αλαζονείας: βγάλτε μπροστά όσα έγιναν επί διακυβέρνησης ΝΔ και όσα θα γίνουν με «επιχειρήματα», με «πειθώ» και κυρίως με «κατανόηση».  

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024