Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ: Η απολογία Κλοπ, ο πάτος του κόκκινου βαρελιού, «τα λεφτά μας πίσω» από τους οπαδούς και οι τελευταίες αντιστάσεις

Λίβερπουλ: Η απολογία Κλοπ, ο πάτος του κόκκινου βαρελιού, «τα λεφτά μας πίσω» από τους οπαδούς και οι τελευταίες αντιστάσεις

Στις πρώτες 18 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ έχει απωλέσει 26 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους σε σχέση με όλη την περυσινή σεζόν

Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Μπράιτον (Booth Museum of Natural History) τοποθέτησαν οι Γλάροι τον Γιούργκεν Κλοπ και τη Λίβερπουλ ως παρακμιακό αντίγραφο ποδοσφαίρου.

Η απολογία του γερμανού προπονητή στους φιλάθλους που ταξίδεψαν στο Ανατολικό Σάσεξ με τη χαρακτηριστική κίνηση της «συγνώμης» για το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του σώζει τα προσχήματα αλλά δεν προσφέρει λύσεις στα προβλήματα.

Χωρίς νίκη το 2023, δύο συνεχόμενες ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ από Μπρέντφορντ (3-1) και Μπράιτον (3-0), ένατη θέση στη βαθμολογία και δυσοίωνο μέλλον για συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της μέχρι πέρυσι κυρίαρχης Λίβερπουλ.

Από τη μαύρη εποχή των Αμερικανών ιδιοκτητών των Κόκκινων Τζίλετ και Χικς είχαν να ζητήσουν οι φίλοι της ομάδας τα χρήματά τους πίσω για τα έξοδα που έκαναν για εκτός έδρας παιχνίδι. Δικαιολογημένα. Ταξίδεψαν στο Μπράιτον για να δουν τη Λίβερπουλ και μπροστά τους εμφανίστηκε μια καρικατούρα της από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στον… πάτο

Με 38% κατοχή μπάλας, χωρίς σουτ στην αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο, με μόλις 22 επικίνδυνες επιθέσεις έναντι 56 της Μπράιτον και μια στατιστική που μπορεί να συγκριθεί μόνο με ομάδες που βρίσκονται στον βυθό της βαθμολογίας, η Λίβερπουλ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί.

Η μαύρη τρύπα μιας κακής εμφάνισης έλκει τους πάντες. Όπως τον νεοαποκτηθέντα Κόντι Γκακπό που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και όλοι έψαχναν την ενδεκάδα για να δουν αν πράγματι παίζει.

Οι δύο από τους τρεις χειρότερους παίκτες που βαθμολογήθηκαν με τον μικρότερο βαθμό ήταν ο Χέντερσον και ο Φαμπίνιο, που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Ο τρίτος και χειρότερος όλων ήταν ο Μάτιπ που -υποτίθεται- πως θα αντικαθιστούσε τον τραυματία Φαν Ντάικ.

Πίσω από τις λέξεις του Κλοπ κρύβονται πολλά από τα αίτια των προβλημάτων. Μεταξύ άλλων είπε πως οι «όλοι μας βρισκόμαστε στον κόσμο μας», τονίζοντας ωστόσο πως τα μηνύματά του δεν φτάνουν στους παίκτες του στη διάρκεια των προπονήσεων.

Στις πρώτες 18 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ οι Κόκκινοι έχουν απωλέσει 26 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους σε σχέση με όλη την περυσινή σεζόν.

Εχει πιο κάτω

Ο Κλοπ επανέλαβε αυτό που είχε πει και μετά την προηγούμενη ήττα από την Μπρέντφορντ: «Με τόσο κακή εμφάνιση δεν μπορεί να τα πάμε χειρότερα». Κι όμως η Λίβερπουλ ήταν ακόμα χειρότερη με την Μπράιτον κάνοντας τους αναλυτές και τους φίλους της ομάδας να αναρωτιούνται αν έχει ξύσει τον πάτο του βαρελιού ή έχει ακόμα πιο κάτω. Την Τρίτη πηγαίνει στο Μολινό για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τους πληγωμένους Λύκους που θεωρούν πως τους έκλεψαν τη νίκη στο ματς του Ανφιλντ γιατί τους ακύρωσαν κανονικό γκολ- και μάλλον έχουν δίκιο. Το Σάββατο ακολουθεί η αναμέτρηση με την Τσέλσι που έχει επιστρέψει στην προ-Αμπράμοβιτς εποχή κινώντας διαδικασίες αμφισβήτησης του νέου μοντέλου. Η αφετηρία της κρίσης των Μπλε είναι ωστόσο διαφορετική με αυτή της Λίβερπουλ. Νέα ιδιοκτησία, πολλοί νέοι παίκτες, νέος προπονητής.

Η λέξη «κρίση» σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Γι’ αυτό κάποιοι έσπευσαν να ζητήσουν τον αποκεφαλισμό του Κλοπ. Προς το παρόν υπάρχουν αντιστάσεις σε μία τέτοια ιδέα. Για πόσο όμως;

Sports in

Μαρινάκης: «Ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μίλησε για την σπουδαία πρόκριση των Πειραιωτών στον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024