Η Ρωσία απελευθέρωσε τον βετεράνο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, Τέιλορ Ντάντλεϊ, ο οποίος κρατούνταν στο Καλίνινγκραντ επί εννέα μήνες, ανακοίνωσε ο διαπραγματευτής και πρώην πολιτικός των ΗΠΑ, Μπιλ Ρίτσαρντσον.
Ο Ντάντλεϊ κρατείτο από τον Απρίλιο του 2022 και ήταν ένας από τους πολλούς κρατούμενους Αμερικανούς που ο Ρίτσαρντσον και οι αμερικανικές αρχές επεδίωκαν να απελευθερώσουν.
Γιατί είχε βρεθεί στο Καλίνιγκραντ
Σύμφωνα με το CNN, ο Ντάντλεϊ είχε περάσει στο Καλίνινγκραντ (που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας) από την Πολωνία όπου είχε παρακολουθήσει ένα μουσικό φεστιβάλ, προσθέτοντας ότι «δεν είναι σαφές γιατί πέρασε τα σύνορα».
«Νωρίτερα σήμερα, οι ρωσικές αρχές άφησαν ελεύθερο τον Αμερικανό πολίτη Τέιλορ Ντάντλεϊ, έναν 35χρονο βετεράνο του Πολεμικού Ναυτικού, πέρα από τα πολωνικά σύνορα στον κυβερνήτη Μπιλ Ρίτσαρντσον», σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου για την οικογένεια Ντάντλεϊ/ΒανΚόναντ, Τζόναθαν Φρανκς.
🚨Today, the Russian govt released my client, Taylor Dudley, a Navy vet, cross the Polish border to @GovRichardson.
«Οι τελευταίοι 9 μήνες ήταν δύσκολοι για την οικογένεια και ζητούν από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή και να τους δώσουν τον χώρο να καλωσορίσουν τον Τέιλορ στο σπίτι τους», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».