Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι ΗΠΑ αποδεικνύουν και με τους Patriot πως είναι μέρος της σύρραξης στην Ουκρανία

Ρωσία: Οι ΗΠΑ αποδεικνύουν και με τους Patriot πως είναι μέρος της σύρραξης στην Ουκρανία

Την απόφαση των ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν στο έδαφός τους ουκρανούς στρατιωτικούς στα συστήματα Patriot κρίνει ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, τονίζοντας πως αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι αποτελούν μέρος της σύρραξης στην Ουκρανία.

Το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για την εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτικών στο ολοκληρωμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι οι ΗΠΑ είναι μέρος στην ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία, τόνισε χθες Τρίτη ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ (στη φωτογραφία του AP/J. Scott Applewhite, επάνω, με φόντο το κτίριο της πρεσβείας).

Ακόμη μια επιβεβαίωση

«Η απόφαση του υπουργείου Aμυνας των ΗΠΑ να οργανώσει την εκπαίδευση στο Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα είναι ακόμη μια επιβεβαίωση της de facto συμμετοχής της Ουάσιγκτον στην ουκρανική ένοπλη σύρραξη στο πλευρό των ναζί εγκληματιών του Κιέβου», κρίνει ο κ. Αντόνοφ, σύμφωνα με ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην πλατφόρμα Telegram.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειές μας να επιστήσουμε την προσοχή του αμερικανικού κοινού στον πραγματικό κίνδυνο μιας τέτοιας πορείας από τον Λευκό Οίκο, αναγνωρίζονται βήμα προς βήμα από την τοπική κοινότητα των ειδικών» επισημαίνει ο ρώσος πρεσβευτής.

Και προσθέτει: «Για παράδειγμα, παρατηρητές της Washington Post παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαίνει πως η εμπλοκή των ΗΠΑ στην αντιπαράθεση αυξάνεται. Σημείωσαν ότι η διοίκηση δεν περιορίζεται πλέον στην ενίσχυση του αμυντικού δυναμικού του Κιέβου, αλλά μεταφέρει νέα όπλα στη δημοκρατία προκειμένου να αυξήσει τις επιθετικές της ικανότητες.

«Ως πληρεξούσιους»

»Το τελευταίο επιχείρημα, που διατυπώθηκε από τους ντόπιους δημοσιογράφους, δείχνει έντονα ότι η Ουάσιγκτον παραπλάνησε σκόπιμα τη χώρα μας και τον κόσμο, μιλώντας για την επιθυμία να ενισχύσει την ικανότητα αυτοάμυνας της Ουκρανίας. Ο πραγματικός στόχος της διοίκησης είναι να προκαλέσει στη Ρωσία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στο πεδίο της μάχης, χρησιμοποιώντας ως πληρεξούσιους τους Ουκρανούς».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024