Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας καταδικάζει τη βία των οπαδών του Μπολσονάρο

Βραζιλία: Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας καταδικάζει τη βία των οπαδών του Μπολσονάρο

Την αλληλεγγύη του στον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας Ινάσιου Λούλα εξέφρασε ο ομόλογός του της Πορτογαλίας Μαρσέλου Σόουζα, καταδικάζοντας τις βίαιες ενέργειες των οπαδών του Μπολσονάρο.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP/Armando Franca) καταδίκασε την εισβολή οπαδών του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο στις έδρες των τριών εξουσιών στην Μπραζίλια.

Αλληλεγγύη στον Λούλα

Ο αρχηγός του πορτογαλικού κράτους εξέφρασε, μπροστά σ’ αυτές τις «πράξεις βίας», την αλληλεγγύη του στον νέο, «νόμιμο» βραζιλιάνο πρόεδρο, τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος ορκίστηκε και ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιανουαρίου μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2022.

Η αστυνομία άδειασε το Κογκρέσο

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η αστυνομία άδειασε το Κογκρέσο της Βραζιλίας, ώρες αφού καταλήφθηκε εξ εφόδου χθες Κυριακή από εκατοντάδες οπαδούς του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Η κατάσταση έμοιαζε λιγότερο σαφής, αλλά πάντως πλέον ελεγχόμενη, στο προεδρικό μέγαρο Πλανάλτου όσο και στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Μαζικές συλλήψεις

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 150 οπαδοί του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο συνελήφθησαν ενώ πλάνα στο CNN Brasil εικονίζουν μπολσοναριστές, πολλοί από τους οποίους φορούν τα κίτρινα και πράσινα μπλουζάκια της εθνικής ποδοσφαίρου, να βαδίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα στη ράμπα που οδηγεί προς και από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτου, φρουρούμενοι από αστυνομικούς.

Σ’ άλλες εικόνες διακρίνεται λεωφορείο γεμάτο συλληφθέντες διαδηλωτές ν’ αναχωρεί, προφανώς προς την κατεύθυνση αστυνομικού τμήματος.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024