Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Μετά τα Marder δεν αποκλείει και την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Γερμανία: Μετά τα Marder δεν αποκλείει και την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

«Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί» αυτή η πιθανότητα, είπε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ

Η Γερμανία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει άρματα μάχης Leopard, που είναι ισχυρότερα από τα ελαφρά Marder, για να στηρίξει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί

«Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί» αυτή η πιθανότητα, είπε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπερσύγχρονα Leopard 2 ζητάει επίμονα εδώ και καιρό το Κίεβο και μετά από τις επίμονες αυτές απαιτήσεις, την Παρασκευή η Γερμανία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραδώσει περίπου 40 άρματα μάχης Marder στην Ουκρανία πριν από τα τέλη Μαρτίου, μια απόφαση που ο Χάμπεκ είπε ότι ήταν σωστή και έπρεπε να έχει ληφθεί από καιρό.

Η απόφαση της Γερμανίας για αποστολή 40 αρμάτων μάχης Marder ήρθε μετά την απόφαση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή ελαφρών τεθωρακισμένων τύπου ΑΜΧ-10 RC αλλά και την επιβεβαίωση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για αποστολή τεθωρακισμένων αρμάτων τύπου Βradley.

Κοινή ανακοίνωση με ΗΠΑ

H ανακοίνωση μάλιστα της καγκελαρίας έγινε με κοινή γραπτή δήλωση του Όλαφ Σολτς και του Τζο Μπάιντεν στα γερμανικά και τα αγγλικά μετά από σχετικό τηλεφώνημα των δύο ηγετών χθες βράδυ.

Κυκλική ανταλλαγή με χώρες όπως η Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει συμβάλλει στην αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία μέσω κυκλικής ανταλλαγής αρμάτων μάχης με χώρες όπως η Ελλάδα. Η Γερμανία είχε στείλει άρματα Marder στην Ελλάδα και η Ελλάδα σε αντάλλαγμα απέστειλε 40 τεθωρακισμένα άρματα μάχης TOMA BMP-1 στην Ουκρανία.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024