Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Λάσπα: «Εγώ ομοφοβική και ρατσίστρια; Ας γελάσω» - Νέα τοποθέτηση για το θέμα με τις drag queens

Κατερίνα Λάσπα: «Εγώ ομοφοβική και ρατσίστρια; Ας γελάσω» – Νέα τοποθέτηση για το θέμα με τις drag queens

Η Κατερίνα Λάσπα επανέρχεται μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η πρώτη τοποθέτησή της για τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

Σε νέα τοποθέτηση για το θέμα με τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά προχώρησε η Κατερίνα Λάσπα. Θυμίζουμε ότι η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με δήλωσή της, ακόμα και από άλλα «πράσινα» στελέχη.

«Σκληρή» ανακοίνωση για την τοποθέτησή της είχε εκδώσει και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, το οποίο την κατηγόρησε για «σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου».

«Ας γελάσω»

«Εγώ ομοφοβική και ρατσίστρια; Ας γελάσω…». Αυτή την απάντηση δίνει σήμερα η Κατερίνα Λάσπα, μέσα από το ρεπορτάζ του Χάρη Παπαβασιλείου στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον στα «Παραπολιτικά», αν η Κατερίνα Λάσπα ήταν κατά της τρανς κοινότητας ή των καλλιτεχνών που επιλέγουν να εκφραστούν υπέρ των δικαιωμάτων της, η ίδια δεν θα σύχναζε σε στέκια που ικανοποιούν την διασκέδαση ανδρών και γυναικών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και δέκα χρόνια, η Κατερίνα Λάσπα είχε αγκαλιάσει τις drag queens που έδιναν παραστάσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο γνωστό μπαρ «Κούκλες», όπου και η ίδια είχε κάνει μάλιστα πάρτι για την ονομαστική της εορτή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και όσα υποστηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της, η παρουσιάστρια και νυν Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έδωσε επίσης αγώνα έτσι ώστε να πείσει τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οργανώσει στη συμπρωτεύουσα το πρώτο Pride.

Η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει και δύο φωτογραφίες της Κατερίνας Λάσπα από το προαναφερόμενο πάρτι για την ονομαστική της εορτή.

Οι αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ για τη Λάσπα

Στην εκδήλωση όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά υπήρξε θεσμική εκπροσώπηση από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα μετά την πρώτη τοποθέτηση της Κατερίνας Λάσπα να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

Ο αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, Γιάννης Βήκας τόνισε ότι: «η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους».

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Βάσια Μάδεση.

Στην παρουσία της κ. Μάδεση εστίασε η Γραμματέας Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Άννα Παπαδοπούλου, σε ανάρτησή της στο Facebook. Σε αυτή, ανάμεσα σε άλλα, η Άννα Παπαδοπούλου τόνισε ότι «οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το «παρών» ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024