Ισραήλ: Κίνα και ΗΑΕ ζητούν σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίσκεψη στο Αλ Αξά
Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την επίσκεψη του ισραηλινού ακροδεξιού υπουργού στο συγκρότημα όπου βρίσκεται το ισλαμικό τέμενος Αλ Αξά.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κίνα ζήτησαν να συγκληθεί δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Αλ Αξά, στην Ιερουσαλήμ, δήλωσαν διπλωμάτες χθες Τρίτη.
Προκάλεσε οργή
Ο νέος υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, επισκέφθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χθες το πρωί το συγκρότημα όπου βρίσκεται το ισλαμικό τέμενος, προκαλώντας οργή στους Παλαιστίνιους και έντονες επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η επίσκεψη του Γκβιρ έριξε λάδι στη φωτιά καθώς συνοδεύτηκε από δηλώσεις κλιμάκωσης της έντασης με τους Παλαιστίνιους που αντιδρούσαν στην επίσκεψή του.
«Η κυβέρνησή μας δεν θα υποκύψει στις απειλές της Χαμάς», δήλωσε ο ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός, καθώς η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας είχε χαρακτηρίσει την πρόθεσή του ισραηλινού υπουργού να μεταβεί στην Πλατεία «προμήνυμα μιας κλιμάκωσης στην περιοχή».
Εκτόξευση ρουκέτας
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, χθες Τρίτη το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας.
«Αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας, που κατέπεσε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, εντοπίστηκε απόψε», ανέφερε χθες βράδυ ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter. «Οπως προβλέπεται, δεν ενεργοποιήθηκε συναγερμός».
Ο τρίτος πιο ιερός τόπος (μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα) για το Ισλάμ και ο πιο ιερός τόπος για τους εβραίους, (οι εβραίοι τον αποκαλούν Ορος του Ναού), η Πλατεία των Τζαμιών βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στον παλαιστινιακό τομέα της πόλης, τον οποίο κατέλαβε και έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Αυτό που κάνει ο Ερντογάν στην Αθήνα θα το κάνει σε όλους
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)










![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)
























![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442