Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βραβεία Σεζάρ: Εκτός οι καλλιτέχνες που κατηγορούνται για βία

Βραβεία Σεζάρ: Εκτός οι καλλιτέχνες που κατηγορούνται για βία

Η Ακαδημία εξετάζει το ενδεχόμενο να τροποποιήσει τους κανονισμούς της, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Η απόφαση ισχύει για την τελετή του 2023 και ελήφθη αφού στα τέλη Νοεμβρίου ασκήθηκε δίωξη στον Σοφιάν Μπενασέρ (που δεν κατονομάζεται στην ανακοίνωση) για βιασμό και κακοποίηση της συντρόφου του.

Ο Μπενασέρ πρωταγωνίστησε στην ταινία Les Amandiers της Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι (ο πρώτος μεγάλος ρόλος του στον κινηματογράφο) και συμπεριλήφθηκε στη λίστα των περίπου 30 φετινών «αποκαλύψεων» των Σεζάρ. Το όνομά του ωστόσο αποσύρθηκε εσπευσμένα από τη λίστα αυτή, όταν έγινε γνωστό ότι διώκεται από τη γαλλική δικαιοσύνη.

Εάν κάποιος από τους υποψηφίους για βραβείο διώκεται για αδίκημα σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης, ή έχει καταδικαστεί, δεν θα προσκληθεί στην τελετή της 25ης Φεβρουαρίου, ούτε σε κάποια από τις παράλληλες εκδηλώσεις. Θα απαγορεύεται επίσης κάποιος άλλος να μιλήσει «εξ ονόματος αυτού του προσώπου» στις ίδιες εκδηλώσεις, ακόμη και αν κατά τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας αποφασιστεί να του απονεμηθεί ένα βραβείο Σεζάρ.

Η ανακοίνωση

«Από σεβασμό για τα θύματα (ακόμη και τα φερόμενα, στην περίπτωση προκαταρκτικής έρευνας ή μη τελεσίδικης απόφασης), αποφασίστηκε να μην προβάλλουμε πρόσωπα που διώκονται από τη δικαιοσύνη για βίαιες πράξεις», ανέφερε η Ακαδημία στην ανακοίνωσή της.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024