Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών

Αλβανία: Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών

Απέφευγε την αστυνομία χρησιμοποιώντας την ιδιότητά της

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ένα νέο σκάνδαλο στη γειτονική χώρα.

Η διευθύντρια πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (AKSHΙ) της Αλβανίας, Ερίσα Φέρο συνελήφθη με μερικούς ακόμα συνεργούς της μεταφέροντας 58 κιλά ναρκωτικών από την Κορυτσά προς τα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Κορυτσάς και η εισαγγελία του Πόγραδετς, προέκυψε ότι η Έρισα Φερό είχε ρόλο «αγγελιαφόρου», καθώς καθοδηγούσε τα οχήματα όπου εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, απέφευγε τις αστυνομικές περιπολίες, προσκομίζοντας έγγραφα ως υπάλληλος διαφόρων υπουργείων της χώρας, με αποτέλεσμα να περνάει εύκολα.

Δεν περίμεναν τον έλεγχο

Οι Αρχές του Πόγραδετς σε συνεργασία με εκείνες της Κορυτσάς έφτασαν στην σύλληψη και την κατάσχεση 58 κιλών κάνναβης. Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα, προέρχονταν από την περιοχή της Σκόδρας, όπου φέρεται να εμπλέκονται άτομα από τη Φούσα Κρούγια και την Κορυτσά.

«Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, προκύπτει ότι οι τρεις πολίτες είχαν πραγματοποιήσει τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από την πόλη των Τιράνων με κατεύθυνση την περιοχή Qafë Thanë στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία», ενημέρωσε σήμερα η αστυνομία της Κορυτσάς.

Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Qafë-Thanë, κοντά σε ένα εστιατόριο με την Ερίσα Φερό να είναι εκείνη που οδηγούσε το όχημα που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Στο ίδιο αυτοκίνητο, το πορτπαγκάζ του οποίου ήταν γεμάτο κάνναβη,  ήταν και ο Λάικ Μπάσα, γιος επιχειρηματία από τη Φούσα Κρούγια και ένας 17χρονος με τα αρχικά M.K.

Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, ένας 30χρονος και ένας 28χρονος, κάτοικοι του χωριού Πισκουπάτ. Οι δύο τελευταίοι πρόλαβαν και διέφυγαν από το μπλόκο των Αρχών στο σημείο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η συμμορία ήταν έτοιμη για ανταλλαγή μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα μέλη της σπείρας πίστευαν ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα ήταν εκτός της προσοχής της αστυνομίας επειδή είναι ορεινή και πολύ κοντά στα σύνορα.

Το σκάνδαλο των εκλογών

Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, η Έρισα Φερό αναφέρθηκε για παρανομία στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) μαζί με 21 ακόμα επιτρόπους.

Η Φερό ήταν μέλος μιας επιτροπής καταμέτρησης ψήφων σε εκλογική περιφέρεια. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών παραποιήθηκαν, με την αρμόδια επιτροπή να υποβάλει μήνυση στην εισαγγελία των Τιράνων κατά 21 επιτρόπων, συμπεριλαμβανομένης της Φερό.

Η νεαρή έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη χειραγώγηση των εκλογών της 25ης Απριλίου 2021, καθώς και για αφαίρεση ή προσθήκη ψήφων υπέρ των υποψηφίων διαφορετικών κομμάτων.

Ο άλλος κόσμος στα social media

Στο Instagram, η 28χρονη Ερίσα Φερό έδειχνε συχνά τον ιδιαίτερο και πλούσιο τρόπο ζωής της, ενώ ψηλά στο προφίλ της φιγουράρει και ένα βίντεο που τη δείχνει να πυροβολεί. «Έτσι είναι όταν ο παππούς σου σε μεγαλώνει με ρακί και καλάσνικοφ», γράφει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως η 28χρονη συνελήφθη, η Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει τη συνεργασία μαζί της.

«Μετά από δήλωση της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορυτσάς, για την οριστικοποίηση της επιχείρησης «Επανεκκίνηση», με τη σύλληψη 3 πολιτών, μεταξύ των οποίων και η κυρία Έρισα Φερό, η AKSHI ανακοινώνει ότι: με βάση την ισχύουσα αλβανική νομοθεσία έχει κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την απόλυση αυτού του ατόμου. Η κυρία Έρισα Φερό, ήταν υπάλληλος του σχετικού τομέα του e-Albania, σε επίπεδο Ειδικών. Η Εθνική Υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας καταδικάζει κάθε πράξη παράνομη και διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα στις διαδικασίες των θεσμών που ενεργούν υπέρ του νόμου».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024