Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Σιχ πεζοναύτες μπορούν να έχουν γενειάδα και να φορούν τουρμπάνι αποφάσισε δικαστήριο

ΗΠΑ: Σιχ πεζοναύτες μπορούν να έχουν γενειάδα και να φορούν τουρμπάνι αποφάσισε δικαστήριο

Ομοσπονδιακό δικαστήριο απεφάνθη ότι η γενειάδα και το τουρμπάνι των σιχ νεοσύλλεκτων πεζοναυτών δεν έχει συνέπειες στην ασφάλεια ή την ομαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ υποχρεώθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο να επιτρέψει στους σιχ νεοσύλλεκτους να έχουν γενειάδα και να φορούν το παραδοσιακό τουρμπάνι καθώς απορρίφθηκε το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιβλαβές για τη συνοχή του κλάδου.

«Να στερηθούν την ατομικότητά τους»

Ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία και η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών επιτρέπουν ήδη στους Σιχ να ενταχθούν στις τάξεις τους σεβόμενοι τους κανόνες αυτής της μονοθεϊστικής θρησκείας, που εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα στη βορειοδυτική Ινδία.

Δείτε ακόμα – ΗΠΑ: Ελεγξαν καναδό υπουργό επειδή φορούσε τουρμπάνι

Ο Σιχισμός απαγορεύει στους άνδρες να κόβουν τα μαλλιά και τα γένια τους και τους υποχρεώνει να φορούν τουρμπάνι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ωστόσο, το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αρνήθηκε να χορηγήσει εξαιρέσεις σε τρεις Σιχ (στη φωτογραφία του Mark Abramson/Sikh Coalition, επάνω, ο ένας εκ των τριών), που θέλησαν να καταταγούν πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι όφειλαν «να στερηθούν την ατομικότητά τους» προκειμένου να λειτουργήσουν ομαδικά.

Χτενίσματα και τατουάζ

Εφετείο της Ουάσιγκτον απέρριψε χθες Παρασκευή το συγκεκριμένο επιχείρημα, θεωρώντας πως η διοίκηση του Σώματος Πεζοναυτών δεν προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία για το ότι η γενειάδα και το τουρμπάνι θα είχαν συνέπειες στην ασφάλεια ή την ομαλή διεξαγωγή της εκπαίδευσης.

Το δικαστήριο σημείωσε επίσης ότι το Σώμα Πεζοναυτών αποδέχεται τους άνδρες με τη δερματική πάθηση που προκαλείται εξαιτίας του ξυρίσματος, επιτρέπει στις γυναίκες να διατηρήσουν τα χτενίσματα τους και ευρέως τα τατουάζ – «μια πεμπτουσία έκφρασης της ατομικής ταυτότητας».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024