Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ελεγξαν καναδό υπουργό επειδή φορούσε τουρμπάνι

ΗΠΑ: Ελεγξαν καναδό υπουργό επειδή φορούσε τουρμπάνι

Ο καναδός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ναβντίπ Μπέινς, Σιχ στο θρήσκευμα, ένιωσε την ταπείνωση των απλών πολιτών, όταν στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ του ζήτησαν να βγάλει του τουρμπάνι και να περάσει εκ νέου από εξονυχιστικούς ελέγχους.

Καναδός υπουργός, Σιχ στο θρήσκευμα, ελέγχθηκε από τις αμερικανικές αρχές πέρσι σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ επειδή φορούσε τουρμπάνι, με αποτέλεσμα η Οτάβα να διαμαρτυρηθεί επισήμως στην Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλιο του 2017, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ναβντίπ Μπέινς επέστρεφε στον Καναδά μετά από επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ντιτρόιτ. Ομως στο αεροδρόμιο, πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας επέμεναν να βγάλει το τουρμπάνι του για να τον ελέγξουν, αν και μόλις είχε περάσει χωρίς πρόβλημα απ’ όλους τους προηγούμενους ελέγχους.

«Επρόκειτο για εμπειρία που μ’ ανησύχησε» είπε ο ίδιος στην εφημερίδα La Presse, προσθέτοντας ότι οι πράκτορες ήταν «πολύ επίμονοι και πολύ δύστροποι». Αισθάνθηκα «σαν να μου είχαν ζητήσει να βγάλω τα ρούχα μου», εξομολογήθηκε.

«Ηθελε να καταλάβει τί βιώνουν οι απλοί πολίτες»

Εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Καρλ Σάσβιλ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μπέινς δεν δήλωσε αμέσως την υπουργική ιδιότητά του, για να καταλάβει τι βιώνουν οι απλοί πολίτες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ομως, όταν οι πράκτορες επέμειναν ότι θα έπρεπε να ξαναπεράσει απ’ όλους τους ελέγχους ασφαλείας, έδειξε το διπλωματικό διαβατήριό του και αμέσως τον άφησαν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του.

Η Ουάσιγκτον ζήτησε συγγνώμη από τον Καναδά για τη συμπεριφορά που επιφυλάχθηκε στον υπουργό και οι Αρχές διέταξαν να εκπαιδευτεί καταλλήλως το προσωπικό της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου του Ντιτρόιτ.

Από το 2007, οι ΗΠΑ επιτρέπουν στους Σιχ να μην βγάζουν το τουρμπάνι τους όταν ελέγχονται στα αεροδρόμια.

Ο υπουργός Μπέινς έζησε παρόμοια εμπειρία και πέρσι τα Χριστούγεννα, όταν επέστρεφε στον Καναδά από τις οικογενειακές διακοπές του στην Αντίγκουα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024