Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Επιπλέον συστήματα στην Ουκρανία μετά την υπόσχεση για Patriot από τις ΗΠΑ

Γερμανία: Επιπλέον συστήματα στην Ουκρανία μετά την υπόσχεση για Patriot από τις ΗΠΑ

Την αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία εξετάζει η Γερμανία, μετά την υπόσχεση των ΗΠΑ για την προμήθεια Patriot.

Η Γερμανία θα εξετάσει τι άλλα οπλικά συστήματα μπορεί να στείλει στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της Ρωσίας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε χθες Πέμπτη η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένα Μπέρμποκ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP).

«Σώζουν ζωές»

«Μετά την παράδοση Patriot, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να προμηθεύσουμε επιπρόσθετα, καθώς ξέρουμε πως αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σώζουν ζωές», είπε η κυρία Μπέρμποκ.

Δείτε ακόμα – S-300: Μπορεί η Ελλάδα να στείλει τα ρωσικά όπλα στην Ουκρανία;

Η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, ικανή να προστατεύσει μια πόλη.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους.

Oμως το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Βαρσοβίας ν’ αναπτυχθούν στην ουκρανική επικράτεια, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν γερμανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία και ότι θα χρειαζόταν πολύμηνη εντατική εκπαίδευση για να τα χρησιμοποιήσουν ουκρανοί στρατιωτικοί, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επικρίσεις από το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο επέκρινε το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ουάσιγκτον και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στοχεύει τον οπλισμό που προμηθεύουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Η Μόσχα παρακολούθησε τη συνάντηση του Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, καθώς και την ομιλία του Ουκρανού στο Κογκρέσο και δεν είδε κανένα σημάδι «προθυμίας να ακούσει τις ανησυχίες της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους, σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη, μεταδίδει το Bloomberg.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024