Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Β. Κορέα: Διέψευσε τις πληροφορίες για προσφορά πυρομαχικών στη Ρωσία μέσω Βάγκνερ

Β. Κορέα: Διέψευσε τις πληροφορίες για προσφορά πυρομαχικών στη Ρωσία μέσω Βάγκνερ

«Κουτσομπολιά και εικασίες» λέει ο επικεφαλής της Wagner, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για προσφορά πυρομαχικών στη Ρωσία από τη Βόρεια Κορέα, η οποία τις χαρακτηρίζει «εξωφρενική παραπληροφόρηση».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα ότι προσέφερε πυρομαχικά στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως «δεν έγινε ποτέ» συναλλαγή αυτού του είδους μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε πριν λίγο το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Damir Sagolj).

«Εξωφρενική παραπληροφόρηση»

«Η ψευδής αναφορά ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) προσέφερε πυρομαχικά στη Ρωσία αποτελεί την πλέον εξωφρενική παραπληροφόρηση, η οποία δεν αξίζει τον παραμικρό σχολιασμό ή ερμηνεία», αναφέρει η δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας που αναμετέδωσε το KCNA.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: «Δύσκολη η κατάσταση» με τις υποδομές ενέργειας – Μέχρι το καλοκαίρι η θεωρητική… αποκατάσταση

Νωρίτερα χθες Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου είχε επιβεβαιώσει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Wagner παρέλαβε ένα φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Κουτσομπολιά και εικασίες»

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν διέψευσε χθες τον ισχυρισμό της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η εταιρεία του προμηθεύτηκε όπλα από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «κουτσομπολιά και εικασίες».

«Ολοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν προμηθεύεται όπλα από τη Βόρεια Κορέα εδώ και πολύ καιρό. Ούτε έχουν γίνει σχετικές προσπάθειες», υπογραμμίζει ο Πριγκόζιν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024