Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ημέρες DJing και Μουσικής: Πρωτοποριακή εκπαιδευτική μουσική εκδήλωση για παιδιά με σύνδρομο Down και αυτισμό

Ημέρες DJing και Μουσικής: Πρωτοποριακή εκπαιδευτική μουσική εκδήλωση για παιδιά με σύνδρομο Down και αυτισμό

Με την πολύτιμη συμβολή του dj Αντώνη Δημητριάδη, του Dino MFU και του John Plav

Oι «Ημέρες DJing και Μουσικής», για νέους και νέες με νοητική στέρηση, διαταραχές του αυτιστικού φάσματος και σύνδρομο Down, είναι μία πρωτοποριακή, εκπαιδευτική, μουσική εκδήλωση, που πραγματοποιείται -αφιλοκερδώς- για πρώτη φορά παγκοσμίως, στη σχολή «DJ Survival Concept Course», σε συνεργασία με  το Κέντρο Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντες».

Ένα δημιουργικό χόμπι ξεκινά να καλλιεργείται, με εκπληκτικά αποτελέσματα στην ψυχολογία αυτών των παιδιών.

Τα μαθήματα θα ήταν αδύνατα χωρίς την συμβολή των dj Αντώνη Δημητριάδη, Dino MFU και John Plav.

Η ιστορία του 1ου άτομου με σύνδρομο Down που τερμάτισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman

Η 20ή Νοεμβρίου 2017 ήταν η αφετηρία

Η 1η Ημέρα DJing και Μουσικής διοργανώθηκε στο ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες», ωστόσο πλέον τα μαθήματα DJing -που καθιερώθηκαν-, πραγματοποιούνται στον χώρο της σχολής DJing «DJ Survival Concept Course», στη Γλυφάδα.

Εκεί, τα παιδιά του ΚΕΕΠΕΑ έχουν την ευκαιρία να ζουν από κοντά την εμπειρία μιας διαφορετικής τάξης, απολαμβάνοντας και νιώθοντας την εξέχουσα οπτικοακουστική διαφορετικότητα της ξεχωριστής «μαθητικής» αίθουσας του DJ Survival.

Τα μαθήματα διοργανώνονται μία φορά τον μήνα, στη διάρκεια της εκπαιδευτικής σεζόν της σχολής DJ Survival, από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο, και περιλαμβάνουν τρεις ώρες διδασκαλίας τεχνικών DJing, με έμφαση στην τόνωση της ψυχολογίας των εκπαιδευόμενων του ΚΕΕΠΕΑ, από τον διευθυντή και καθηγητή της σχολής, DJ και μουσικό παραγωγό, Dino MFU.

Σκοπός αυτών των μαθημάτων DJing, είναι να έρθουν τα παιδιά του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες» κοντά στη μουσική, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες μουσικοθεραπείας και διασκέδασης, καθώς επίσης φιλοδοξεί να τους φέρει κοντά σε μια πρώτη επαφή με τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες του χώρου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες» με στόχο την ένταξη, την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τη συμμετοχή τους σε όσο τον δυνατόν περισσότερους τομείς της καθημερινότητας – και η μουσική είναι ένας σημαντικός τομέας που διευρύνει τους ορίζοντες, δίνει χαρά και τονώνει την ψυχολογία.

Το συναίσθημα που νιώθουν ενώ βρίσκονται πίσω από τα decks και ο τρόπος διδασκαλίας, δημιουργούν ένα «ταξίδι» που διευρύνει τους ορίζοντες διάθεσης, ψυχολογίας και συμπεριφοράς.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024